Türkiye'de binlerce mağduru bulunan iki inşaat şirketi Fi-Yapı ile Dumankaya firmalarına ilişkin önemli bir detayı paylaşan TMSF Başkanı Gülal, mağduriyetleri sonlandıracak gelişmeyi paylaştı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, fonun elinde bulundurduğu iki inşaat firmasına ilişkin yaşanan son gelişmeleri paylaştı. TMSF Başkanı Gülal, Dumankaya ve Fi-Yapı için satış görüşmelerinin sürdürüldüğünü söyledi.

(TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal

Zamanın iki dev inşaat firası, ikisi de FETÖ'ye finansal destek sağlamak nedeniyle el konulan şirketlerden. Dumankaya ve Fi Yapı şirketleri. Binlerce mağdur, binlerce insanın buhar olan paraları ve teslim edilemeyen evler... TMSF'ye devredilen Dumankaya ve Fi-Yapı ile alakalı olarak yeni bir çözümün masada olduğu bildirildi.

Dumankaya ve Fi-Yapı şirketlerinin yabancıya satışı  konusunda görüşmelerin sürdüğü açıklandı. Açıklamayı yapan ise TMSF Başkanı Muhiddin Gülal.

TMSF Başkanı Gülal, gayrimenkul şirketlerinden Dumankaya ve Fi  Yapı'nın satışının masada olduğunu belirterek, "Uluslararası firmayla görüşme  halindeyiz. Onlar bitmemiş inşaatları tamamlayarak mağduriyetleri giderecek. Satışı da henüz taslak halinde. Henüz FETÖ şirketleri satış halinde olmadığı için gelip  isteyen olmadı ama genellikle enerji şirketlerini soranlar var. Bu süreçte  şirketleri hemen satalım kaygımız yok. Dolayısıyla orada muhafazakar davranıyoruz" ifadelerini kullandı.