Bölgedeki lüks konut ve ofislerin başta Körfez ülkeleri olmak üzere yabancılara satılması için çalışmalar başladı. Yabancıya mülk satışı yapan bir firma bölgedeki inşaat şirketleriyle anlaştı.





İstanbul'da kentsel dönüşüm denilince akla ilk gelen bölge Fikirtepe. Kadıköy ilçesine bağlı Fikirtepe'de dönüşüm süreci 2011'de başladı. Bugün onlarca projenin devam ettiği bölgede binlerce lüks rezidans ve ofis inşa ediliyor. Kimi zaman yarım kalan projeler ve konut mağdurlarıyla gündeme gelen Fikirtepe'de süreci sağlıklı yöneten firmalar da var. Bu firmaların bir kısmı yabancıya konut satışı için harekete geçiyor.





SATIŞ MERKEZİ KURULACAK





Yabancıya gayrimenkul satışı konusunda uzmanlaşan Nevita isimli firma bölgedeki 7 inşaat şirketiyle anlaşma yaptı. Nevita'nın bu projeler için hem yurtdışında reklam pazarlama yapacağı hem de yabancı alıcılardan oluşan müşteri kitlesiyle özel randevular oluşturacağı belirtiliyor. Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal'ın Fikirtepe'de bir satış ofisi kuracağı ve çalışmanın buradan yürütüleceği de gelen bilgiler arasında. Bölgedeki konutların fiyatları ise 400 bin lira ile 3 milyon lira arasında değişiyor.