İzmir’e özgün mimaride nitelikli gayrimenkul projeleri kazandıran ve şehrin bu alanda marka değerini artıran Folkart Yapı, birbirinden şık projeleriyle şimdi yabancı yatırımcıların da ilgisini çekmeye başladı.





Türkiye’de en çok konut satışının olduğu üçüncü şehir olan İzmir, bugüne kadar yabancı satışlarında ilk on şehir arasında yer almamıştı ama görünen o ki, İzmir önümüzdeki dönemlerde Folkart projelerine olan ilgiyle birlikte yabancı alımlarında ilk on şehir arasına girecek.





Yabancı alımları yüzde 45 seviyesine çıktı..





Son 2 yıl içinde yabancılara satışlarının dikkat çekici şekilde artmaya başladığını belirten Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, iki sene önce yüzde 5 seviyelerinde olan yabancıya satışlarının şimdi yüzde 45 seviyelerine ulaştığını söyledi.





Dubai Emiri 47 daire aldı..





Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının da projelerine büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Sancak, İranlılara, Ruslara ve Çinlilere ciddi konut satışı yaptıklarını, Folkart Vega projelerinden de Dubai Emiri’ne tek kalemde yatırım amaçlı 47 daire satışı gerçekleştirdiklerini belirtti.





Folkart, Almanya’da showroom açıyor





Almanya’da yaşayan gurbetçi vatandaşlar arasında özellikle artık orada emekli olup Türkiye’ye dönmek isteyenlerin önemli oranda an vatanlarında gayrimenkul arayışına girdiklerini ifade eden Sancak, Folkart olarak projelerinin tanıtımını yapmak için Almanya’nın Köln şehrinde showroom açacaklarını kaydetti.