Folkart A.Ş yeni projesi olan Folkart Vega Projesi Konak Halkapınar’da mülkiyeti kendisine ait olan 15 bin metrekarelik alanda  293 adet konut, 541 adet rezidans, 22 ofis ve 17 adet ticari dükkan yapacak.


İzmir’in en büyük inşaat şirketleri arasında zirvede yer alan Folkart A.Ş’nin yatırımları arasına bir yenisi daha eklendi. Şirket, Konak İlçesi Halkapınar Mahallesi sınırlarında eski Devlet Güvenlik Mahkemesi olarak adlandırılan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Meslek Fabrikası’nın arkasındaki 15 bin metrekarelik alanda yeni kule ve binalar yapacak.

“Halkapınar Toplu Konut ve Ticaret Merkezi” projesinde 293 adet Konut ve 541 adet Rezidans Ofis, 22 adet Zemin Ofis ve 17 adet ticari dükkan yapılması planlanıyor. Projenin planlandığı 7804 Ada 2, 3 ve 4 numaralı parsellerde mevcut halde yıkılacak olan bakımsız ve izbelik durumda olan kargir depolar, kerpiç ev, yağ sanayi fabrikası ve betonarme un fabrikası bulunuyor. 7804 Ada 2, 3 ve 4 numaralı parsellerde bulunan mevcut yapılarla ilgili olarak da 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında Riskli Bina Tespiti yapılırken dönüşüm yasasından faydalanılacak.



Proje kapsamında Halkapınar Toplu Konut ve Ticaret Merkezi projesinde A1 ve A2 olarak nitelendirilen 15. katta birbirine bağlı olan A ve B olmak üzere 2 kule bloğu ve bunların altında baza katları inşa edilecek.

MÜRSEL PAŞA CADDESİ ÜZERİNDE

A blok (A1 Blok 3 Bodrum +Zemin Kat +37 Normal Kat olacak olup, bina yüksekliği 132.00 m olarak tasarlanıyor. A2 Blok 3 Bodrum Kat +Zemin Kat+29 Normal Kat olup, bina yüksekliği 104.80 m olacak. B Blok 3 Bodrum+Zemin Kat+36 Normal Kat, bina yüksekliği 128.60 m olacak. Baza Blokları; A1, A2 ve B blokları arasında farklı yüksekliklerde, en yüksekliği 3 bodrum +zemin kat ve 4 normal kat olacak şekilde 19.80 m yüksekliğinde inşa edilecek. Aynı zamanda proje alanı zemin katında yer alacak 22 adet zemin ofis ve 17 adet bağımsız bölümden oluşan dükkanlar bulunacak. Projede yeşil alan, spor alanı, açık ve kapalı otopark alanı gibi üniteler yer alacak. Mürsel Paşa Bulvarı’na bitişik olarak yapılacak yeni kule projesinin inşaatlarına kısa sürede başlanacak.