Türkiye’de girişimcilik alanında farkındalık yaratmak, girişimcilik kültürünü yaymak, teşvik etmek, girişimciliğin bir kariyer alternatifi olduğunu ve girişimci adaylarına öncü olarak iş yaratan kişilere dönüştürebileceklerini aşılamak isteyen Girişim Hareketi, girişimci adaylarına destek olmayı sürdürüyor.

Girişim Hareketi ve Medyafors Fuarcılık ev sahipliğinde, girişimcilik ruhunu öne çıkarmak, franchise edilebilir projelere yol göstermek amacını taşıyan “Franchise Girişimciliği ve Global Trendler” konulu, İsmail Haznedar tarafından sunulacak ilk seminer 4 Şubat 2019’da eOfis Blackout Şişli’de düzenlenecek.  

Günümüzde,birçok kişi kendi işine sahip olmak istemektedir.Gelişmekte olan bir ekonomi, coğrafi konumu, genç ve dinamik nüfusu, yeni gelişmelere açık, kıtalar arası oluşturduğu köprü görevi, ve global trendler nedeniyle Türkiye şu an girişimcilerin yer almak istediği pazarlardan birisi. Ülkenin bu trendlerle beraber gelişen ticari potansiyeli girişimcilere ve markalara birçok fırsat sunuyor.

Franchise sistemi ise günümüzde hem Türkiye’de hem de dünyada en çok kullanılan girişimcilik uygulamalarından biri. Sistem, girişimcinin yalnızlığını ortadan kaldırarak, kendi işini kurmanın getirdiği riskleri azaltıyor. Markalar için ise küresel bir marka haline gelmek, yurt içinde ve farklı ülkelerde büyümek için en başarılı iş modeli olarak geçerliliğini koruyor.  
Franchise ’da girişimcilik, alanında kanıtlanmış bir iş modeli ile girişime hızlı başlama ve bunun yanında pek çok fırsatlar sunmaktadır. Markaların başlangıç ve gelişim süreci, müşterilerin talepleri global ve yerelde trendleri izleyerek franchise girişimciliği alanını şekillendirmektedir. Girişim Hareketi Kurucusu ve Ülke Direktörü, Stratejist İsmail Haznedar’ın sunacağı seminerde; trendler ele alınacak, markalar sıralaması değerlendirilecek ve franchise fırsatları paylaşılacaktır.

Girişimcilere, girişim bilgisi ve deneyimini sunmayı hedefleyen, franchise girişimciliği alanında farkındalık oluşturmak odaklı etkinliklerde, konusunda uzman ve alanında deneyim sahibi konuşmacılar seçilmiş başlık ile ilgili sunumlarını, bu süreç içerisindeki başarıları, zorlukları, başarısızlıklarını içeren girişim yolculuğunu aktaracak. Medyafors ve Girişim Hareketi ortak çalışması ve iş birliği ile gerçekleştirilecek etkinliklerde, bilgi, deneyim ve öneriler paylaşılıp, etkileşimli bir ortamda konuşmacılara sorular sorma ve danışma imkanı sunulacak.  

Bir girişimcilik modeli olan franchise sisteminde de tüm merak edilenler cevap bulacak… Konuya ilişkin can alıcı kısımlar aktarılıp, doğru franchise nasıl seçilir ve franchise talep arttırıcı yöntemler paylaşılacak. Bu kapsamda; franchise alan ne bekler, doğru aday nasıl anlaşılır, doğru marka nasıl belirlenir, franchise satan ne verir, franchise tanıtım broşürü ne içermeli, doğru ve yanlış örnekler, fuar standı nasıl kullanılmalı, ne mesaj vermeli, marka ve girişimci adayları için fuarlar neden önemli, Bayim Olur musun Fuarının markaların büyümesindeki etkisi ve franchise sektörüne dair tüm merak edilenler Profesyoneller ve Medyafors Fuarcılık yöneticileri tarafından cevap bulacak..  

Bu destek domino etkisi yaratacak Türkiye’de girişimcilik ve global trend dinamiklerinin, franchise sisteminin detaylarının aktarılacağı seminerlerde, her ay çalışmalarıyla örnek olan başarılı girişimciler ve konusunda uzman konuşmacılar bir araya gelerek; deneyimlerinden faydalanma fırsatını yakalayacak olan global başarılı girişimciler çıkarmayı hedeflemektedir. Seminerler hem girişimciye hem de markalara yön verecek. Bu değerli organizasyonda siz basın mensuplarını aramızda görmekten mutluluk duyacağız.  

Etkinlik Konusu: Franchise Girişimciliği ve Global Trendler (GH Şişli) Ücretsiz olan etkinliğe katılabilmek için https://goo.gl/1LaVNm girisim hareketi adresinden kaydınızı oluşturmanız ve biletinizi almanız yeterli olacaktır. Etkinlik Tarihi: 4 Şubat 2019, Pazartesi, 19:00-21:30 Mekan: eOfis Blackout Şişli Adres: Merkez Mahallesi, Abide-i Hürriyet Cad. No: 211 Daire: 64, 34381, Şişli/İstanbul Program Akışı: 19:00-19:15 Kayıt 19:15-19:30 Networking 19:30-19:45 Girişim Hareketi Hakkında Bilgilendirme 19:45-20:00 Bayim Olur Musun Fuarı Hakkında Bilgilendirme 20:00-21:00 Seminer (60 dakika) 21:00-21:30 Soru & Cevap, Networking (30 dakika) 21:30 Kapanış  

Girişim Hareketi Hakkında Girişim Hareketi bir girişimci geliştirme platformudur. Deneyim sahibi kişiler ile bu yönde deneyim kazanmak isteyen ve kendi işlerini kurmak isteyen, ancak nereden başlayacaklarını bilemeyen girişimci adaylarını buluşturuyor. Girişimcilik alanında farkındalık oluşturmak ve yerelden globale girişimlerin gelişim ve yatırım sürecine platform olarak destekler sunmayı misyon edinen kurum, 2020’de 20 ülkede 200 şehirde 20.000 üye ile çalışmalarını yürüten bir girişim ağı olmayı hedeflemektedir.

Medyafors Fuarcılık hakkında: Fuarcılık konusunda öncü olan ve başarılarını organize ettiği birbirinden farklı fuarlarla kanıtlayan bir şirket olan Medyafors Fuarcılık 1988 yılında kurulmuştur. Medyafors Fuarcılık “Ayrıntılar Önemlidir” sloganını ilke edinerek çalışmalarını, sistematik biçimde yürüterek, uzun vadeli, sürdürülebilir projelere imza atmaktadır.16.kez düzenlediği Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı, Bayim Olur musun Dergisi, Bayim Olur musun Gazetesi ve bayimolurmusun.com.tr bayilik portalı bu grubun önemli projeleri arasındadır.