Fransa’da son dönemde inşaatlarda yaşanan kriz inşaat patronlarını da korkuttu. Fransa’nın Metz faliyet gösteren bir inşaat şirketinin patronu bu gidişle yakında fabrikada iş arayacağını söyledi.

Fransa’da inşaatlardaki sıkıntı her geçen gün büyüyor. Fransa’da artan inşaat maliyetleri nedeniyle inşaat sektörünün 2024 yılında faaliyetlerini azaltması bekleniyor. İnşaat firmaları maliyetlerini düşürmek için işçi çıkarmaya başlayacak.

Artı33.com'un haberine konuşan ismini vermek istemeyen bir inşaat şirketi sahibi ise yaşanan durumdan oldukça endişeli.

Komşu, Türklerin yakın takibinde! Yunanistan'da emlak yarışı! Komşu, Türklerin yakın takibinde! Yunanistan'da emlak yarışı!

İşlerde büyük düşüş olduğunu söyleyen Türk patron, işçi çıkarmak zorunda kaldığını söyledi. Kendisinin geleceğinin de yaşanan süreç nedeniyle belirsiz olduğunu belirten patron, her duruma hazırlıklı olduğunu ifade etti. Kendisinin de iş arayışında olduğunu, en kötü fabrikada bile çalışabileceğini aktardı.

Fransa’da artan faiz oranları, enflasyon ve inşaat maliyetlerinin artması nedeniyle konut sektörü ciddi bir krizle karşı karşıya. 2023 yılında Fransa’da yeni konut inşaatı yüzde 22 oranında azalırken inşaat ruhsatları ise yüzde 23,7 oranında azaldı.

İnşaat satışları yüzde 50 düştü

Yeni konut satışlarına ilişkin nihai rakamlar henüz açıklanmadığını söyleyen Fédération des promoturs immobiliers (FPI) Başkanı Pascal Boulanger, inşaat firmalarının normal bir yıla kıyasla işlerinin neredeyse yüzde 50 oranında düştüğünü söyledi.