Türkiye genelinde Ocak - Mayıs döneminde yapılan toplam satış rakamları 1.000.310 sayısına ulaştı. Sadece konut satışları 2018 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,7 oranında artarak 119.655 olmuştu.


Konuya ilişkinde değerlendirmelerde bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “18 Nisan’daki seçim kararı sonrasında gayrimenkul piyasalarında bazı yatırımcılar ve projeler bekleme kararına girmişti. Yabancı yatırımcılarımız açısından da benzer bir durum söz konusu olmuştu. Seçim belirsizliğinin netleşmesi artık gayrimenkul piyasasının daha da hareketleneceğini gösteriyor. Artık yatırımcılar ve mortgage sistemi ile konut alacaklar için piyasaların rahatladı” dedi.

Bu Fırsat Bir Daha Ele Geçmez

Altın Emlak Genel Müdürü “Gayrimenkul sektöründe şimdiye kadar olmayan birçok destek söz konusu. İndirimli konut kredilerinden, imar barışına, KDV ve tapu harcı indirimlerinden, yabancılara satıştaki kolaylıklara, projelerin uzun vadeli satış kampanyalarından, vatandaşlığa kadar birçok fırsat söz konusu. Yeni projelerde artacak olan inşaat maliyetleri nedeniyle konut alımı yapacak olan vatandaşlar hızlı hareket etmeli. Stoklar tükenmeden, fiyatlar yükselmeden harekete geçen kazanır” dedi.

Bakanlıklarda Değişiyor

Yeni sistemde Bakanlık sayısının da azaltılacağını belirten Özelmacıklı “Özellikle biz emlak işletmeleri için yönetmelik çıkaran Gümrük ve Ticaret bakanlığı kalkıyor ve Maliye, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı’na bağlanıyor. Bunun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da Şehircilik Bakanlığı oluyor. Artık yoğun olarak iş ve işlemlerimizi bu iki bakanlık belirleyecek” dedi.

Mega Projelerde Devam Edecek

Mega projelerin de seçim kararlarına etki ettiğini düşündüğünü belirten Altın Emlak Genel Müdürü “Millet Bahçeleri, Büyük İstanbul Tüneli, Çanakkale Köprüsü, 3. Havaalanı gibi birçok altyapı projesi seçimlerin netleşmesi sonrasında rahat da bir nefes almış oldu. Gayrimenkul sektöründe bu tür önemli projelerin devam etmesi ve sonuçlanabilecek olması yatırımcılar açısından sisleri ortadan kaldırdı” dedi.

ALTIN EMLAK Hakkında:

Altın Emlak tamamı yerel sermayeli, güçlü sistem altyapısına sahip bir emlak franchising markasıdır. MEB onaylı eğitim verme yetkisine sahip ilk kuruluş olma özelliği taşıyan ALTIN EMLAK, hizmetleri Türk Standartları Enstitüsü’nden onaylı ilk ve tek firmadır. Suudi Arabistan’nın yanı sıra Türkiye’de 25 ilde 100’ü aşkın temsilciliği bulunan ALTIN EMLAK, büyümesini franchising sistemi ile sürdürüyor.