Tamer Özyurt / Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı:

“Hükümete olan güven tazelendi”

Tarihi bir seçim sürecine şahit olduk, kritik ve sonucunu kimsenin kestiremediği bir seçimdi. Karşımızda 6 cumhurbaşkanı adayının olmasıyla beraber son derece demokratik bir seçim gerçekleştirdik. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez siyasi partiler, ittifak yaparak halkın oyunu istedi. Bu tarihi seçimde ilk turda sonuca ulaşmış olmak son derece sevindirici. Millet, hükümete güvenini bir kez daha ifade etti. Türkiye bundan sonra yoluna hedefleri doğrultusunda devam edecek. Zaman içerisinde vaatlerin yerine getirilmesi ve yoğun bir çalışma temposuyla beraber piyasalar hareketlenecek, sistemin önünü tıkayan unsurlar ortadan kalkacaktır. Sonuçların herkese hayırlı olmasını diliyoruz.



Mehmet Gür / Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı:

“Yeni sistemin yatırımcıyı harekete geçirmesini bekliyoruz”

Bu seçim birçok açıdan önem taşıyordu, bu şekilde sonuçlanmasını memnuniyet verici olarak karşılıyoruz. Bu seçimlerle birlikte geçen yılki referandumda kabul edilen anayasa değişiklikleriyle getirilen 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçiş tamamlanmış olacak. Mart ayında kabul edilen ve kısaca 'ittifak yasası' olarak da bilinen kanun değişikliği de ilk kez bu seçim sonrası uygulamaya girecek. Bu yeni sistemi ilk kez deneyeceğiz, sistemin uygulanmaya başlamasıyla beraber güvenli yatırım ortamının oluşarak yerli ve yabancı yatırımcıyı harekete geçirmesini bekliyoruz. Devam eden projelerin tamamlanması ve yenilerin aksamadan devam etmesi açısından istikrar büyük önem oluşturuyor. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan’ın mimarı olduğu 2023 ve 2071 hedeflerine istikrar ve güven içerisinde yürümeye devam edecektir. Herkes için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz.

 

Ertuğrul Yavuz Pala / Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı:

Ertuğrul Yavuz Pala: Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

‘’Hedeflere daha sağlam ve emin adımlarla yaklaşıyoruz.’’

Bu tarihi seçimin ilk turunda sonuca ulaşmış olmak son derece sevindirici. Ekonomik büyümenin lokomotifi inşaat sektörünün GSYH içindeki payının yüzde 15 civarında olduğu düşünüldüğünde sektörün ne kadar önemli biri yere sahip olduğu daha iyi anlaşılıyor. Devam eden projelerin tamamlanması ve yenilerin aksamadan devam etmesi açısından istikrar büyük önem taşıyor. Türkiye bu seçim sonrasında Recep Tayyip Erdoğan’ın mimarı olduğu 2023 ve 2071 hedeflerine  daha emin ve sağlam adımlarla yaklaşıyor. Sonuçların herkes için hayırlı olmasını diliyorum.

Abdüssamet Bahadır / Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı:

Abdüssamet Bahadır/ Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı:

“Piyasaların hareketlenmeye başlayacağını göreceğiz”

Türkiye, pazar günü kelimenin tam anlamıyla geleceğini oyladı. 6 cumhurbaşkanı adayının, halkın oyunu istediği tarihi bir seçimi geride bırakmış bulunuyoruz. Halkımız geleceğine sahip çıkmak için yoğun bir katılım göstererek sandık başına gitti ve tekrar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan olarak seçti. Seçim sonuçları son derece sevindirici. Sonuçların bu şekilde olmasından dolayı çok memnunuz. Bu sonuçlara göre istikrar sürecek, Ekonomi güçlenecek ve Türkiye daha çok büyüyecektir. Bundan sonra yatırımların aksamadan devam etmesini, vaatlerin yerine gelmesini ve güvenli yatırım ortamının oluşmasını bekliyoruz. Seçimlerden dolayı oluşan belirsizlik ortamının ortadan kalkmasıyla beraber piyasaların hareketlenmeye başlayacağını göreceğiz. Özellikle yabancı alıcıların istikrarın sürmesi ve güvenin artmasıyla daha fazla yatırım yapacağını düşünüyoruz. İnşaat firmalarının yaşamış oldukları finansal sıkıntı, firmalara sağlanan faizlerin sürekli yükselmesi, artan maliyetler, bankaların kredi geri ödeme baskısı ve yüksek döviz inşaat firmalarını yeni projelere girme konusunda beklemede kalmaya itiyordu. Bu sorunların zaman içinde ortadan kalkacağını ve yeni yatırımları beraberinde getireceğini temenni ediyor, oluşan bu neticenin ülkemiz ve halkımız için hayırlı olmasını diliyoruz.



Bilent Dündar / 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı:

“Durgunluk ortamını geride bırakacağız”

Çok önemli bir seçimi hayırlısıyla geride bırakmanın huzurunu yaşıyoruz. 16 yıldır devam eden sistemin aksamadan devam etmesi ve projelerin sürdürülmesiyle ekonominin ve tüm sektörlerin önünün açılacağını umuyoruz. Sonuç olarak bu durgunluk dönemi istikrarın sağlanmasıyla ortadan kalkacak yeni yatırımlarla birlikte inşaat sektörü de her zamanki gibi ekonominin lokomotifi olmaya devam edecektir.