Platformun ilk kuruluşundanbu yana 2 yıl boyunca GKL İcra ve Danışma Kurulu Üyesi olan Neşecan Çekici, yeni dönemde platform olarak hedeflerinin 2025 yılına kadar gayrimenkul sektöründe yönetim kurulunda kadın üyesi olmayan şirket kalmaması, yönetim kurullarındaki kadın üye oranının yüzde 30’a yükseltilmesi, kadını liderliğe hazırlamak üzere mentorluk programı ve diğer eğitimlerin yaygınlaştırılması, nitelikli insan kaynağının çoğaltılması ile kurumsal ilişki ve işbirliklerinin arttırılması olduğunu açıkladı. Başkan Çekici, kuruluşundan bu yana GKL Platformu’na emek veren tüm üyelere ve kurumlara teşekkür etti.


Neşecan Çekici, Epos Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme A.Ş’ nin kurucusu ve yönetici ortağıdır. Halen GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevini yürüten Çekici, ULI Türkiye İcra Kurulu üyesidir. Ayrıca, üyesi olduğu Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) bünyesinde Türkiye’de kadın girişimciliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal yaşamda kadının konumunu güçlendirmek amacıyla düzenlenen eğitimlerde görev almaktadır.



Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu; Urban Land Institute (ULI) “Women’s Leadership Initiative (WLI)” Türkiye ayağı olarak 2016 yılında faaliyetlerine başladı ve gayrimenkul sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşlarını “kadın” başlığı altında bir araya getirerek kuruldu. Platformun misyonu, gayrimenkul sektöründe kadın istihdamını ve kadın yönetici sayısını; sektördeki kadınların varlığını ve etkinliğini artırmaktır. Gayrimenkulde kadın liderliği ile kadının kendine, iş hayatına, iş arkadaşlarına ve çalışmakta olduğu şirketine liderlik etmesi ve iş/yaşam dengesini sağlaması ifade edilmektedir.