Ulusal ve uluslararası alanda birçok farklı tipolojide ve ölçekte mimari ve iç mimari projeye imza atan Mimar Emre Arslan liderliğindeki GOOA Architects, Esli Yapı İnşaat yatırımıyla, Bodrum’un Koyunbaba Koyu'nda, denize doğrudan bağlantılı bir arazide tasarladıkları Karakaya Villaları projesiyle Global Future Design Awards’ta Gold Winner” ödülünün sahibi oldu. Global Future Design Awards’ta yeni teknolojilerin, malzemelerin, programların, estetiğin ve mekansal organizasyonların uygulanması yoluyla mimari tasarımı yeniden tanımlayan seçkin fikirlerin yanı sıra küreselleşme, esneklik, uyarlanabilirlik ve dijital devrim üzerine yapılan çalışmalar ödüllendiriliyor. 

GOOA Architects, Bodrum'un geleneksel evleri, kentin ölçekli dokuları, denize açılan dar sokaklar, iklim koşulları gibi başlıklara öncelikli olarak odaklandıkları Karakaya Villaları projesinde, yerel yaşam alışkanlıklarına bağlı olarak iç ve dış mekanlar arasındaki sınırların geçirgenliğinin sağlanmasını hedefledi.

Sektörün önemli isimlerinin jüri üyeliği yaptığı, dünyanın dört bir yanından bir çok farklı ölçek, işlev ve tipolojide projenin yarıştığı Global Future Design Awards yarışmasında “Gold Winner” ödülüne layık görülen Karakaya Villaları projesinde, yakın çevrenin sıradan bir parçası gibi görünmesi için şehrin dokularıyla uyumlu doğal malzemeler kullanıldı. Yerel kaynaklardan elde edilen doğal taş, yığma duvar kullanılarak villa cephelerine uygulandı. Bu malzeme ve uygulama tekniği hem geleneksel dokuya gönderme yapıyor hem de yalıtımı destekliyor.

Toki Kalitesi ve Güvenliği Özel Sektöre De Gelmeli Toki Kalitesi ve Güvenliği Özel Sektöre De Gelmeli

GOOA Architects Hakkında:

2011 yılında Mimar Emre Arslan tarafından kurulan GOOA|Global Office Of Architecture ulusal ve uluslararası alanda birçok farklı tipolojide ve ölçekte projeye imza attı. GOOA Architects’in tüm projelerinde, hızla globalleşen ve monolog bir yapıya bürünen dünyanın aksine yerelliğin gücüne inanılıyor. Tasarımlarda, yapının bulunduğu coğrafya ve konumlandığı arazi ile ilişkisi ve kullanıcıların yaşam alışkanlıkları ve kültürleri ile bağ kurulmaya çalışılıyor.

GOOA Architects, her projenin kendine özel bir hikayesi olduğu düşüncesiyle, mimarlığı; yapının işlevi, bölgenin iklimsel, çoğrafi, kültürel ve ekonomik gibi bir çok etkenin irdelendiği ve nihayetinde uygulanabilir, erişebilir fiziki bir yapıya dönüşüm sürecinin ele alındığı mesleki bir pratik olarak görüyor. 

Editör: Kadir Özel