Ulusal ve uluslarası alanda birçok farklı tipolojide ve ölçekte mimari ve iç mimari projeye imza atan Mimar Emre Arslan liderliğindeki GOOA Architects, Türkbükü, Bodrum’un Hebil Koyu'nda, iç mimari ve uygulama projelerini üstlendikleri çağdaş, çizgileri ve doğal malzeme kullanımıyla dikkat çeken bir konut projesine imza attı.

GOOA Architects’in Hebil Koyu’nda hayata geçirdiği ve 10 adet villadan oluşan Gift Hebil Villaları projesinde, her bir villa Hebil Koyu manarası eşliğinde, doğayla iç içe ve çevresiyle uyumlu bir şekilde kullanıcılara konforlu bir yaşam alanı sunuyor. Tasarımda doğal malzeme kullanımı en çok dikkat çeken unsurlar arasında yer alıyor. Aynı zamanda geniş cam cepheler sayesinde iç mekanlar doğal ışıkla aydınlanıyor ve dış mekanla kesintisiz bir ilişki kuruyor.

İç mekanda, çağdaş tasarım anlayışı ile sıcak ve davetkar bir atmosfer yaratılıyor. Doğal tonlar ve yumuşak dokuların hakim olduğu oturma alanı hem konforu hem de estetiği ön planda tutuyor. Oturma alanındaki mobilyalar, yuvarlak hatlara sahip olup mekanın yumuşak geçişlerini ve huzurlu atmosferini destekliyor. Bej ve açık tonların hakim olduğu kumaşlar hacimlere ferahlık katarken, büyük pencerelerden gelen doğal ışık bu atmosferi tamamlıyor. İç mekanların en dikkat çeken unsurlarından biri, ahşap detaylarla zenginleştirilmiş duvar paneli olarak göze çarpıyor. Bu panelde televizyon ünitesi ve raf sistemleri bir araya getiriliyor ve fonksiyonellik ile estetik denge sağlanıyor.

Tavandaki modern aydınlatma elemanları mekana çağdaş bir dokunuş ekliyor. Ahşap ve mermer dokuların uyumlu birleşimi, lüks bir yaşam alanı sunuyor. Genel olarak minimalizmle birlikte sıcak bir konforun sunulduğu villalarda kullanıcıların hem görsel hem de fiziksel olarak keyif alabileceği bir yaşam alanı yaratılıyor.

 

GOOA Architects Hakkında:

2011 yılında Mimar Emre Arslan tarafından kurulan GOOA|Global Office Of Architecture ulusal ve uluslararası alanda birçok farklı tipolojide ve ölçekte projeye imza attı. GOOA Architects’in tüm projelerinde, hızla globalleşen ve monolog bir yapıya bürünen dünyanın aksine yerelliğin gücüne inanılıyor. Tasarımlarda, yapının bulunduğu coğrafya ve konumlandığı arazi ile ilişkisi ve kullanıcıların yaşam alışkanlıkları ve kültürleri ile bağ kurulmaya çalışılıyor.

GOOA Architects, her projenin kendine özel bir hikayesi olduğu düşüncesiyle, mimarlığı; yapının işlevi, bölgenin iklimsel, çoğrafi, kültürel ve ekonomik gibi bir çok etkenin irdelendiği ve nihayetinde uygulanabilir, erişebilir fiziki bir yapıya dönüşüm sürecinin ele alındığı mesleki bir pratik olarak görüyor.