İstanbul’un Arnavutköy ilçesi Hadımköy mevkiinde 22 ocak 2019’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı (Jandarma Genel Komutanlığı) arasında yapılan protokol hükümlerine göre uygulama yapılmak üzere “Rezerv Yapı Alanı” (yeni konut alanı) olarak belirlenen 1.64 milyon metrekarelik arazi imara açılarak sanayi tesisi alanı ilan edildi. Arazi üzerinde sanayi tesislerinin yanı sıra açık spor tesisi, hastane, otel, belediye hizmet alanı, tır parkı yapılabilecek.





Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, daha önce rezerve konut alanı ilan edilen ve daha sonra planı değiştirilen alan Bakanlık tarafından olası itirazlar için askıya çıkarıldı. Rezerv yapı alanı olarak belirlenen alan sınırlarının planlama çalışmaları kapsamında revize edilmesi ihtiyacının doğması üzerine mülkiyeti hazineye ve şahıslara ait 25 adet ilave taşınmaz da 8 Ağustos 2019’da rezerv yapı alanına alındı.





1 milyon 640 bin metrekarelik planlama alanının 1 milyon 050 bin metrekarelik bölümünde 2 bin 330 adet işletme yer alacak. Sanayi tesis alanında 25 bin 597 kişinin istihdam edileceği, bu istihdama ek olarak yüzde 15 oranında ziyaretçi nüfusunun planlama alanında bulunacağı öngörüsü ile toplam gündüz nüfusunun 29 bin 436 kişi olacağı tahmin ediliyor.