Yurt dışındaki olumsuzluklar, Türkiye’deki bazı olumsuz söylemler, faizlerin ve döviz kurunun yükselmesi ister istemez sektördeki satışları biraz durağanlaştırdı.


Hükümetimizin sektöre kazandırdığı KDV ve tabu harcı indirimi ve sonra da faiz indirimiyle birlikte tekrar bir hareketin oluştuğunu gözlemliyoruz. Bu, hem konut alıcısını mutlu edecek hem de faiz oranındaki düşüş maliyetleri düşürecek bir etki yaratacak.

Tabi buna istinaden biz de nakit ve kredili alımlarında yüzde 20 indirim yaptık. Bunu, bazı medya kuruluşları “çok kar alıyorlar, kardan indirim yapıyorlar” şeklinde lanse etti. Biz kar etmiyoruz. Bilenler gelsin, kâğıdı kalemi eline alsın, böyle bir karı ispat etsinler o zaman ona göre bir söylem oluştururuz.

Biz, bu sıkıntılı süreçte konut alıcısını mutlu etmek için maliyetlerin altında konut satıyoruz. Faizlerin yüksek seyretmesi ve dövizin istikrarsız bir şekilde yukarılara çıkması nedeniyle bu geçiş dönemine destek olmak istiyoruz. Taşın altına elimizi değil, gövdemizi koyuyoruz. O yüzden konut alıcısı tarafından yüzde 0.98 artı yüzde 20 artı KDV ve tapu indirimiyle birlikte ciddi talep olacak. Önümüzdeki dönemde oturumcusu da yatırımcısı da talep gösterecek, alan herkes mutlu olacaktır.