Açılışı için geri sayımın sürdüğü İstanbul Yeni Havalimanı ulaşım ihalesinde son dakika gelişmesi yaşandı! İstanbul'un Yeni Havalimanına ulaşımı için açılan dev ihale "Kamu yararı oluşmadığı" gerekçesiyle iptal edildiği gelen son dakika haberleri arasında.


Türkiye'nin mega projesi Üçüncü Havalimanı'na İstanbul'un 16 farklı noktasından sefer yaparak yolcu taşıması planlanan projede son dakika gelişmesi yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ihale iptal edildi.

İstanbul'un toplam 18 farklı lokasyonu üzerinden Yeni Havalimanı’na 150 otobüsle bagajlı lüks taşımacılık ihalesi çerçevesinde ihaleye katılan Altur – Havaş – Free Turizm konsorsiyumu KDV dahil olmak üzere 475 milyon 488 bin lira bedel teklif vererek kazanmıştı. İhaleye bir diğer teklifi ise Platform Turizm ve Sarılar Turizm  vermiş, ihale komisyonunca bu teklifler ise iptal edilmişti.

Dev ulaşım ihalesine ilişkin yeniden ihaleye çıkılacağı kaydedildi. Söz konusu ihalenin 15 gün sonra yapılacağı gelen bilgiler arasında.

Yeni Havalimanı 29 Ekim tarihinde Atatürk Havalimanı'ndan taşınmalarla 31 Ekim tarihine kadar seferlere başlanmış olacak. Havalimanına ulaşımda köklü çözüm olacak metro çalışmaları ise aralıksız sürdürülüyor. Metronun 2019 sonuna doğru hizmete girmesi planlanıyor.