Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve gar alanının bir bölümü olan 2 bin 340 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 25 bin 070 metrekaresinin kiraya verilmesi ihalesinin ilk oturumu 4 ekim cuma günü yapıldı.





İBB’nin ihaleye katılımı uygun bulunmadı





İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 22 eylülde İBB olarak garın kiralamaya çıkartılacak bölümlerinin tamamının ihalesine katılacağını açıklamıştı. Ancak sonraki süreçte Ulaştırma Bakanlığı, İBB’nin ihaleye katılımının diğer ihaleye katılacak olanlar için caydırıcı olacağı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleye katılmasını uygun bulmamıştı.





Haydarpaşa Garı kiralama ihalesine kimler katıldı?





Bu gelişme sonrasında İBB, belediyenin iştirak şirketlerinden Kültür A.Ş-İSBAK-Metro A.Ş ve Medya A.Ş tarafından oluşturulan konsorsiyumla ihaleye katıldı.





Toplam 4 şirketin katıldığı ihaleye bu konsorsiyum şirketinin dışında Anadolu Kültürel Girişimcilik, Emre Kamçılı ve daha önce Okçular Vakfı Genel Müdürlüğü görevini yapan Hezarfen Danışmalık Ltd. katıldı.





Emre Kamçılı’nın teklifi iş bitirme belgesi uygun olmadığı için değerlendirme dışı bırakıldığı ihaleden Anadolu Kültürel Girişimciliği de teklif sunmayarak ayrıldı.





İhalenin sonucu iki hafta sonra belli olacak





İhalenin ilk oturumu, İBB şirketlerinden oluşan konsorsiyumun aylık 100 bin TL, Hezarfen Danışmanlık’ın da aylık 300 bin TL teklifiyle sona erdi.





İhale komisyon Başkanı 15 gün içinde tarafları pazarlığa çağıracağını açıkladı. İhalenin sonucu gerçekleşecek olan bu ikinci toplantıdan sonra belli olacak.