Kentsel dönüşüm sürecini daha iyi bir şekilde anlatmak amacıyla yola çıkan ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin 11’incisi İzmir’de gerçekleşecek. Kentsel dönüşüm sürecinin tüm yönleriyle masaya yatırılacağı zirve, 10 Mayıs 2018 Perşembe günü Alsancak Mimarlık Merkezi Konferans Salonunda düzenlenecek. Zirve kapsamında İzmir inşaat sektörünün önde gelen temsilcileri kentsel dönüşüm konusunu dört ayrı oturumda tüm detaylarıyla masaya yatıracak.

Türkiye gündeminin son yıllardaki en önemli konu başlıklarından biri olan kentsel dönüşüm, 10 Mayıs 2018 Perşembe günü İzmir’de ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde ele alınacak. 11’incisi düzenlenecek olan zirvede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere ilçe belediye başkanları ve gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri konuşmacı ve konuk olarak yer alacak.

‘Kentsel Strateji Doğrultusunda Akıllı Şehirler ve Binalar’ temasıyla düzenlenen zirve, ‘Sektörel STK’lar Açısından Kentsel Dönüşümün Geleceği’, ‘Yerel Yönetimler Açısından Kentsel Stratejinin ve Entegrasyonun Kentsel Dönüşüm Süreci İçin Önemi’, ‘Kentsel Dönüşümün Gayrimenkul Sektörü Açısından Geleceği’, ‘Kentsel Dönüşüm Sürecinin Bileşenleri’ başlıklarıyla dört ana oturumda gerçekleşecek.

Zirveyi düzenleyen Management Plus Genel Müdürü Haldun Ersen, kentsel dönüşüm ve zirve ilgili olarak, 2012 yılından 2017 yılının sonuna kadar toplam riskli binaların yüzde 9’unun dönüştürüldüğünü ancak özellikle riskli alan dönüşümlerinin yeterli olmadığını belirtti. Ülkemizin yaklaşık üçte ikisinin büyük ölçüde deprem riski altında olduğunu söyleyen Ersen, “Kentsel dönüşüm süreci gelecek 20 yıl içerisinde insani ve ekonomik gelişimin en önemli kalkınma lokomotifi olacağı bir gerçek. Buradan yola çıkarak düzenlemeye başladığımız ve ülkemizde kentsel dönüşüm alanındaki önemli etkinliklerden biri olan “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin 11’incisini bu defa İzmir’ de düzenleyeceğiz. Kentsel stratejiye dayalı akıllı şehirleri ele alacağımız zirve, İzmir’in kentsel dönüşüm sürecine ışık tutacak nitelikte olacak. Ayrıca İzmir’e olan göçün yerel yönetimler ve inşaat sektörü açısından nasıl yönetilmesi gerektiğine de değineceğimiz zirvede, İzmir’de kentsel dönüşüm uygulamalarının gelişimini, süreç içinde yaşananlar ve gelecekte yapılması gerekenler hakkında önemli çıktıları da sonuç bildirgesinde kamuoyunun bilgisine sunmayı hedefliyoruz” dedi.