Türkiye’nin ilk Uluslararası ve AB standartlarında kurumsal Arabuluculuk Çözüm Merkezi’ni İstanbul’da Çağlayan Adliyesi’ne çok yakın mesafede kuran ve arabulucuların hizmetine açan TURYAP, projenin lokasyon çözüm ortağı Workinton’ın evsahipliğinde Workinton Maçka’da düzenlediği etkinlikte arabulucu avukatlarla buluştu. Etkinliğe TURYAP Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, TURYAP Çözüm Merkezi Direktörü Av. Dr. Hakan Hanlı, Workinton Satış Direktörü Erdal Çömlekçi ve yaklaşık 100 arabulucu avukat katıldı.



Ülkemizde adliyelerde gayrimenkule dayalı 200 bin dosya çözüme kavuşmayı bekliyor ve mahkeme masrafları ile süreçlerin uzaması hak sahiplerini mağdur ediyor. Sadece miras konulu ihtilaflar nedeniyle ortaya çıkan zararın 167 milyar dolar ettiği rapor ediliyor. Dünya genelinde 160 ülkede kullanılan, ülkemizde ise 2012 yılında çıkarılan Arabuluculuk Yasası ile hayata geçen yöntemin uygulanmaya başlamasıyla birlikte; mahkemeye gitmeden çözüme kavuşturulan ihtilaf sayısı 30 bine ulaştı.

Arabuluculuk Çözüm Merkezleri Türkiye Genelinde Yaygınlaştırılacak…

Arabuluculuk Çözüm Merkezi tanıtım etkinliğinde arabulucu hukukçulara seslenen TURYAP Çözüm Merkezi Direktörü Av. Dr. Hakan Hanlı, arabulucu avukatlara TURYAP’ın önderliğinde İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliği ile Kağıthane’de DAP Yapı Z Ofis’te faaliyete geçirilen Arabuluculuk Çözüm Merkezi’ni tanıttı. Merkezin Çağlayan Adliyesi’ne çok yakın mesafede konumlandırıldığını ve toplantı odalarından, ofislere ve arabulucu hukukçuların ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri sunulacağını söyledi.





Hedeflerinin Arabuluculuk Çözüm Merkezi’nin Türkiye geneline yaygınlaşması olduğunu ifade eden Av.Hanlı, ülkemizde ortak paylaşımlı ofis co-working alanında faaliyet gösteren Workinton işbirliği ile bu hedeflerine ulaşmak adına önemli bir adım attıklarını ifade etti. Workinton’ın İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Katar-Doha şubeleri ile ABD San Diego’daki işbirliği ile Arabuluculuk Çözüm Merkezi hizmetlerinin bu lokasyonlarda sunulacağına dikkat çekti. Av. Hanlı, Arabuluculuk Çözüm Merkezi aracılığıyla ihtiyaç duyan herkesin yararlanabilmesi adına bir arabulucu veri tabanı oluşturulacağını belirtti.

Workinton Arabuluculuk Paketi İle Arabulucu Avukatlara Sadece İşlerine Odaklanabilecek…

Arabuluculuk Çözüm Merkezi’nin lokasyon çözüm ortağı Workinton’un Satış Direktörü Erdal Çömlekçi’de arabulucu avukatlara, Workinton Arabuluculuk Paketi’ni tanıttı. Arabuluculuğu sektör için başlı başına bir inovasyon olduğunu söyleyen Çömlekçi,Workinton’ın 17 şubesinin hepsinin şehirlerin ana arterlerinde ve kolay ulaşabilir mekanlarda olduğuna dikkat çekti ve sundukları hizmetlerin arabulucu avukatların sadece işlerine odaklanmasını sağlayacak nitelikte olduğunu söyledi. Mobilyasından ışıklandırmasına, toplantı odasından yüksek hızlı internetine kadar aynı kalite ve standartlara sahip Workinton şubelerine Arabuluculuk rezervasyonu yapıldığında; tarafların karşılanmasından, birararaya gelmelerinden önce ayrı ayrı odalarda ağırlanmalarına, ikram ve otoparktan, toplantı esnasında evrak çoğaltılması gibi sekretarya desteğine kadar en ince detayına kadar düşünülmüş hizmetler veriliyor. Arabulucular dilerlerse sanal ofis hizmeti de alabiliyorlar. Sanal Ofis uygulaması, toplantı odası kullanımı, sekreter hizmeti, evrak teslim alım ve gönderimi, resmi adres sağlanması gibi pek çok hizmeti kapsıyor. Etkinlik kapsamında arabulucu avukatlara, Workinton şubelerindeki çalışma ortamınıdeneyimleyebilmeleri amacıyla ücretsiz hediye kartları sunuldu.

Arabuluculuktaki en önemli faktör köprüleri yıkmamak…

Arabuluculuk Çözüm Merkezi etkinliğine yaklaşık 100 arabulucu avukat katıldı. Meslekte 40 yılını dolduran ve uzmanlık alanı dış ticaret olan Av. Arabulucu Tufan Uz, ticari davaların kapsama alınması ile birlikte arabuluculuk mesleğinin çok daha önemli olacağına dikkat çekti. Av. Arabulucu Uz,“Arabuluculuktaki en önemli faktör köprüleri yıkmamak. Dava açılarak Mahkemeye başvurulduğunda köprüler yıkılır.Mahkeme hiçbir şeyin psikolojisine bakmaz. Her şey yazılı olarak verirsiniz. Karşı tarafta zehir zemberek cevap verir. Hakim, tanıkları dinler. Bilirkişiye gönderir ve sonrasında da karar verir. Halbuki işin bir de psikolojisi var. Dolayısıyla özellikle iş dünyasına ‘gel otur bir görüş, müzakere et’ diyoruz. Bir işi dava yoluna getirdiğinizde top sizden çıkıyor, karar mercii hakim oluyor. Arabuluculukta karar merci sizsiniz. Aklınıza yatıyorsa karar verirsiniz, yatmıyorsa vermezsiniz. Hiçbir şeyi kabul etmek zorunda değilsiniz. En kötü ihtimalle bir avukata arabuluculuk ücreti ödersiniz. Mahkeme masrafları, uzun süreçler ortadan kalkar” dedi.

Arabuluculuk Çözüm Merkezi’nin; emlâk yatırım analizi, yönetim ve değerleme, web-tapu, müzayede, arabuluculuk ve tahkim, fintech, eğitim, araştırma ve geliştirme ile diğer katma değerli hizmetleri kullanıma sunuluyor. Bu merkez ile alanlarında uzman olan emlak sektörünün temsilcileri ile arabulucular, bilirkişiler ve akademisyenlerin işbirliği sayesinde katma değerli hizmetlerin hızlı, etkin ve az maliyetle sunulması hedefleniyor. Merkezlerde arabuluculuk, tahkim, tapu-takas, değerleme hizmetlerinin yanı sıra, müzayede salonu ve arabuluculuk eğitimleri için program ve derslikler İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin destek ve katkılarıyla sunuluyor.




TURYAP Hakkında: 1985 yılında Türkiye’de ilk kez franchise sistemini kurarak markalı emlakçılık sistemini başlatmıştır. Yurt içi ve yurt dışında 300’e yakın temsilciliği, geliştirdiği gayrimenkul geliştirme ve yatırım projeleri ve düzenlediği müzayedelerle sektörün öncü kuruluşlarındandır.

Workinton Hakkında: 2018 yılında kuruluşunun 5’nci yılını kutlayan Workinton, Türkiye’de coworking sektörünün en hızlı büyüyen girişimcisi konumunda. Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’daki şubelerinin yanı sıra ABD’de San Diego’da gerçekleştirdiği iş birliğiyle ve Katar Doha’daki şubesiyle 17 global iş merkezinde, 15 bin 500 m2’den büyük alanda, 15 bin üye ile 2 binin üzerinde kurumsal firmaya co-working, Sanal Ofis, Hazır Ofis ve Toplantı Odası hizmetleri sunuyor. Şirket, Türkiye’nin en yaygın kuluçka merkezi unvanına sahip. Workinton Kuluçka Merkezi’nde startup’lar 16 şubeden faydalanıyor ve 3 program üzerinden destek alarak geleceğe ve global rekabete hazırlanıyor. Kendini ‘İyi Çalışanlar Ülkesi’ olarak tanımlayan Workinton, yıl boyunca 150’yi aşkın kişisel gelişim semineri, eğitim, deneyim ve gezi programları düzenliyor. Üyeler bu etkinliklerden ücretsiz veya indirimli yararlanarak Workinton networking ağına dahil oluyor ve yeni iş birlikleri geliştirme fırsatları yakalıyor.