Yerin üstüne sığamıyoruz, bu yüzden yerin altını maksimum seviyede kullanmalıyız" diyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un metroya çok ihtiyacı olduğunu belirterek ulaşımdaki bir numaralı aktörün metro olması gerektiğini söyledi.





Yapımı devam eden ve iki etaptan oluşan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattında incelemelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, proje ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.





Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan İmamoğlu, sürücüsüz planlanan 24.5 kilometrelik hattı çok yoğun olacağını ve günlük çift yönde 500-600 bin insana ulaşım hizmeti vereceğini kaydetti.





Hattın, 8 ilçeden geçerek İstanbul’un en uzun ve yoğun hatlarından biri olacağını dile getiren İmamoğlu, 2020’nin Ocak ayında ilk sürüşlerin başlanmasının hedeflendiğini ve bu sürede güvenlikle ilgili tedbirlerin bitirileceğini belirterek başlangıcından bu yana emeği geçen herkese teşekkür etti.





İstanbul’un ulaşımdaki bir numaralı aktörünün metro olmasının önemine işaret ederek “Yerin üstüne sığmıyoruz, yerin altını en maksimum kullanmak zorundayız” şeklinde sözlerine devam eden İmamoğlu,  İstanbul’da şu anda yapımı devam eden 221.7 kilometre raylı sistem hattı olduğunu hatırlatarak “Bunun 80 kilometresi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılıyor. Geri kalan 140 kilometrenin biraz üstü de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Bunların içinde ihalesi yapılmış, devam edenler var.





Ne yazık ki şu an durdurulmuş olanlar var. Hatta sözleşmesi yapılmış, başlanmamış olan bile var. Aynı zamanda ekonomik sıkıntılardan dolayı durdurulmuş hatlar var. Çare üretme adına ilgileniyoruz. Yeni finansal kaynaklar oluşturabilir miyiz noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Hiç başlanmamış olanlara neden başlanmadığı konusunda analizlerimiz var. Devam eden 221.7 kilometrelik hatların İstanbul’un ulaşım düzenine büyük katkı sunacağı için ilk eylem planımız, bunların hızlıca devreye girmesine dönük önündeki engelleri kaldırmak. Kamu kuruluşları ve firmalarla birlikte çözüm yönünde bir seferberlik yürüteceğiz” dedi.