CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, bugün Beylikdüzü'nde seçim çalışması yapan rakibi Binali Yıldırım'ın, "Beylikdüzü, şöyle yeşil böyle yeşil, göklere uçuruyorlar. Ben gelirken yeşillik görmedim. Siz gördünüz mü? Binalardan başka bir şey gözükmüyor'' sözlerine, Büyükçekmece'den yanıt verdi.





İmamoğlu, ''Kötü kentleşme görmek istiyorsanız, 15 yıldır yönetilen Esenyurt'a bakın. Muhtemelen sınırları karıştırdı, E-5'in sağ tarafını da Beylikdüzü zannetti. Daha önce de karıştırdılar. Bu şehre hiç adil davranmadılar, hoyratça kullandılar. Ne yazık ki birçok kenti kötü hale getirdiler. Biz Bağcılar'ı, Esenyurt gibi 25 yıldır yönettikleri ilçeleri de Büyükçekmece gibi güzel bir ilçe yapmak için geliyoruz.'' dedi.





CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece'deki seçim turunu komşu ilçe Büyükçekmece'ye taşıdı. İmamoğlu, Ulus Mahallesi Tepecik Meydanı'nda vatandaşlarla buluştu.





Konuşma yapacağı sahneye zorlukla ulaşan İmamoğlu, yol boyu vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Mitingde, ilk konuşmayı Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün yaptı. Ardından söz alan İmamoğlu, yaklaşık 3 bin kişilik coşkulu bir kalabalığa seslendi.





''Yahu, ne zaman hemen sevdalanıyorlar''





''Hasan Akgün, 25 yıldır Büyükçekmece'de örnek belediyecilik hizmeti veren bir ağabeyimiz'' diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:





''Devamı var. 5 yıl daha hizmet edecek ama benimle beraber arada sırada İstanbul'a da yardım edecek. İş birliği böyle olur. Benim anlamadığım bir şey var. Diyorlar ki, 'İstanbul Gönül İşi, Büyükçekmece Sevdam'. Yahu nasıl hemen sevdalanıyorlar. Büyükçekmeceli olmayan, Büyükçekmece'ye nasıl sevdalanır. Büyükçekmeceye'ye yeni geldin, hemen nasıl sevdalandın.





Hizmet enerji işidir, hizmet gerçekten sevmek işidir. Hele hele ait değilsen yapamazsın. Bu şehre ait olacaksın kardeşim. Büyükçekmece'ye ait olacaksın. Bu aday, İBB Başkanvekili der ki; 'Bana oy verenlere hizmet edeceğim!' Bu da önemli. lçede birinin eline bir şey batsa için cız edecek. Seçilmedin. 'Hadi Allahaısmarladık', buradan gidecek. Bir daha buraya uğramayacak adama oy verilmez. Seçilmediği gün Büyükçekmece ile ilgisi yok. Bir daha çayınızı, kahvenizi içmeye gelmezler.





Bu seçimler, iddia ediyorum, Hasan Akgün başkanımın en kolay seçimi. Biliyorum o, işini şansa bırakmaz. Siz hiç bırakmayın.''





''Gideyim, güzel bir adam göreyim!''





Sahneye çıkmadan önce bir vatandaşın eline bir şikayet metni tutuşturduğunu belirten İmamoğlu, bu konuyla ilgili şunları söyledi:





"Önceden başka bir partiye oy vermiş. O partiye oy verdiğini ama hizmet görmediğini belirtmiş. 'Beni pişman etme. Bu sefer geldiğinde bu şehre, bu beldeye ulaşım konusunda hizmet et' demiş ve eklemiş: ''Şunu yapıyorlar. Bir konvoy veya miting yapacaklar, yüzlerce İETT otobüsünü buraya yığarlar'. Bugün, değerli aday, rakibim Beylikdüzü'ndeydi. Bana fotoğraf yolladılar. Herhalde 100'e yakın İETT otobüsü var. Beylikdüzü halkı gelir, dinle. Siz, buraya İETT otobüsüyle mi geldiniz. Kendi ayaklarınızla geldiniz. Dediniz ki; 'Gideyim, güzel bir adam göreyim'. Yüzlerce otobüse bindir, götür. Yazık benim vatandaşıma, yazık. Çoğu da zorla götürülüyor.





Allah'ın izniyle, sizin oylarınızla ben bu şehre belediye başkanı olacağım. Hasan Akgün ağabeyimde Büyükçekmece'ye başkan olacak. O da şahit. Siz de şahit olun. Bir Allah'ın kuluna, 'Haydi mitinge, otobüslere dizilin' demeyeceğim. Bu iş böyle olmaz. Bu işin adı gönül, sevda işi olmaz. Böyle gönül kazanamazsın.





Bir dönem gönülden siyaset yaptılar, hiç itirazım yok. Güç zehirlenmesi var. Kendi tabirleriyle metal yorgunluğu var. Ne yazık ki kibir var, kibir."





''10 numara adamsın''





İmamoğlu'na konuşması sırasında bir not verildi. Bunun üzerine İmamoğlu, ''kaybolmuş çocuk'' anonsu yaptı.





İmamoğlu, kısa sürede bulunan ''Abdullah'' isimli çocuğun kaldırılarak, kendisine gösterilmesini istedi.





Çocuğu gören İmamoğlu, ''Tamam, 10 numara adamsın'' diyerek, memnuniyetini belli etti.





Şehirdeki her çocuğun kendileri için eşit olacağını ifade eren İmamoğlu, "Bu şehre barış, huzur ve eşitlik getireceğiz. Herkesin yüzü gülecek. Çünkü belediye başkanı, onların arasında gezecek ve yüzü gülen bir başkanları olacak. Ben, bu şehrin, hangi ilçesinde olursa olsun, çocuklarını eşitlemeye geldim. Kadıköy'deki çocukla, Bağcılardaki çocuk eşit olacak ve aynı eğitimi alacak. Bu şehrin çocukları eşit değilse, anneleri mutlu değilse bu kenti mutlu edemezsiniz kardeşim.





Ben, sizin o güzel çocuklarınız, gençleriniz güzel hayaller kursun diye belediye başkanı olacağım. Ben, adaylığım belli oldu olalı, anneler, çocuklar, sevgi, yeşil alan, adil bir şehir olacak diyorum. Ağzından mega proje düşmeyen arkadaşlar, artık mega proje açıklayamıyorlar. 'Kreş' diyorlar, 'yeşil alan' diyorlar. Ben, yeşil alan projesi açıkladım. '15 yaşam vadisi yapacağım' dedim. '20 milyon metrekare olacak' dedim. Aradan 15 gün geçti, bakıyorum televizyonda anlatıyorlar. Bu vadiler yeni icat olmadı, gökten inmedi burada vardı, 25 senedir yönetiyorsunuz niye yapmadınız? Seçime 20-25 gün kala verilen vaatler sizi aldatmasın" diye konuştu.





''Şehri hoyratça kullandılar''





''Kötü kentleşme görmek istiyorsanız, 15 yıldır yönetilen Esenyurt'a bakın'' diyen İmamoğlu, ''Yolda gelirken bana basın özeti verdiler. Rakibim demiş ki, 'Bana dediler ki 'Beylikdüzü çok yeşil diyor İmamoğlu. Binadan başka bir şey görmedim' demiş. Hasan ağabeyim, doğru söylüyor. Muhtemelen sınırları karıştırdı, E-5'in sağ tarafını da Beylikdüzü zannetti. Daha önce de karıştırdılar. Bu şehre hiç adil davranmadılar, hoyratça kullandılar. Ne yazık ki birçok kenti kötü hale getirdiler. Biz Bağcılar'ı, Esenyurt gibi 25 yıldır yönettikleri ilçeleri de Büyükçekmece gibi güzel bir ilçe yapmak için geliyoruz'' dedi.