Ülkemizde en çok konut alımı gerçekleştiren yabancılar sıralamasında başı çeken Iraklılardan sonra bu kez de bu ülkede hayata geçirilecek büyük çaplı alt yapı yatırımlarıyla beraber Irak; inşaat sektörüne hayat vermeye devam edecek.





Behram Salih’in ocak ayı başında Türkiye’ye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmesinden sonra iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi yönünde başta inşaat ve mobilya olmak üzere tüm sektörlerde beklentiler başladı.





Hürriyet Gazetesi ekonomi yazarlarından Jale Özgentürk’ün bugün köşesinde konuyla ilgili olarak yayınladığı “Türkler,Irak’ı yeniden yapacak” başlıklı yazısının içinde Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Öz’ün konuyla ilgili görüşlerine de yer verilmiş.





Irak’ta hükümet kurulduktan sonra henüz boşluklar kapanmasa da önemli bir rahatlama olduğunu belirterek Irak Hükümeti’nin alt yapı yatırımları için hazırlıklara başladığını, finansman kaynaklarının da oluşmaya başladığına dikkat çekti.





İngiltere’nin 10 milyar poundluk, Türkiye’nin de 5 milyar dolarlık kaynak taahhüdünü açıkladığını hatırlatan Öz, Irak’ta hastane, elektrik ve su santralleri, konut gibi pek çok alanda yatırımlar artık zorunlu hale geldiğini ifade etti. Irak’taki gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren Öz; 4-5 yıldır Çin’in yaptığı yatırımların kalitesizliğinin de ortaya çıktığının altını çizerek Türk şirketlerine çok iş düşeceğini söyledi.