100 Milyar Dolarlık 157 Yapı ve İnşaat Projesi Gerçekleşecek Olan Irak’ta 2019 Yılında Düzenlenecek Tek Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı: IRAQ BUILD





Irak Devleti ile yapılan özel anlaşma çerçevesinde 2019 yılında düzenlenecek olan tek Uluslararası  Yapı ve İnşaat ve Altyapı Fuarı IRAQ BUILD’in milli katılım organizatörlüğü Expotim tarafından yapılacaktır. IRAQ BUILD Fuarı, 11-14 Haziran tarihleri arasında Irak’ın başkenti Bağdat’ta gerçekleşecektir.





IRAQ BUILD Fuarının önemini daha da arttıran en önemli gelişmelerden biri de Irak Ulusal Yatırım Komisyonu’nun, Irak Ulusal Yeniden Yapılanma Konferansında 100 milyar dolara mâl olması beklenen 157 adet projenin listesini yayınlaması oldu. Açıklanan listede; Havalimanı, Metro, Okul, Üniversite, Hastane, Konut, AVM, Tren yolu, Otoyol gibi projeler yer almaktadır.





IRAQ BUILD, dünyanın gözünü Irak’ta gerçekleşecek olan proje ve ihalelere çevirmiş olduğu bu zamanlarda, büyük avantaja sahip olan Türk firmalarının, büyük çaplı projelerde pay sahibi olabilmesi için çok bir büyük öneme sahiptir.