Kadıköy’de güncel gayrimenkul fiyatları geçen yıla kıyasla satılık konutlarda metrekare başına %4,38 düşüş göstermiştir. Kadıköy, İstanbul’da gerek konumu ve sağlamış olduğu imkanları gerek konut fiyatlarının artışı nedeniyle oldukça tercih edilen semtler arasında yer almaktadır.

Kadıköy, Marmara sahili boyunca en uzun sahil şeridine sahiptir ve Üsküdar, Ataşehir, Maltepe semtleri ile komşudur. Semt, içinde Marmara Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Okan Üniversitesi kampüslerinin bulunması nedeniyle öğrenciler tarafından da çok tercih edilmektedir. Göztepe, Suadiye, Caddebostan gibi gözde bölgeleri de içinde barındıran Kadıköy’de 21 adet mahalle bulunmaktadır.

Kadıköy'de Ulaşım Güzergahları ve imkanları

Kadıköy’de bulunan D100 karayolu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü ve Boğaziçi Köprüsü’nü birbirine bağlayan otoyollar ile kesişmektedir. Semt konumu itibariyle İstanbul’un çeşitli semtlerini birbirine bağlamaktadır. Kadıköy bu sebeplerden dolayı şehrin en işlek karayollarına sahip semtler arasında yer alır.

Şehir hatları vapurları ile Kadıköy – Eminönü, Karaköy – Kadıköy, Kadıköy – Beşiktaş arası vapur seferleri sayesinde İstanbul’da farklı semtlere Kadıköy’den gidebilmeniz mümkündür.

Mahallelerin konum ve imkanlarına göre Kadıköy’de güncel gayrimenkul fiyatları değişim göstermektedir. En uygun daireler genel olarak Rasimpaşa, Hasanpaşa, Eğitim, Merdivenköy gibi bölgelerde bulunmaktadır.

Mahallelerin konum ve imkanlarına göre Kadıköy’de güncel gayrimenkul fiyatları değişim göstermektedir. En uygun daireler genel olarak Rasimpaşa, Hasanpaşa, Eğitim, Merdivenköy gibi bölgelerde bulunmaktadır.

Genellikle öğrenci ve yalnız yaşayan kişilerce tercih edilen Kadıköy’de  1+1 satılık daire fiyatları 270.000 TL ile başlayıp 1.500.000 TL fiyatına ulaşmaktadır. Yatırımcılar ve gençler tarafından daha çok tercih edilmekte olan 2+1 satılık dairelerin Kadıköy’de güncel fiyatları 380.000 TL’den başlamaktadır. Çok lüks 2+1 dairelerin fiyatları 6.000.000 TL’ye kadar çıkmaktadır. Bu daireler genel olarak Suadiye, Fikirtepe, Göztepe, Caddebostan bölgelerinde yer almaktadır. Kadıköy’de geniş ailelerin tercihi 3+1 daire fiyatları 700.000 TL ile satışa sunulmuş olsa da çok lüks dairelerin fiyatları 8.000.000 TL’yi bulmaktadır.