Türkiye’deki Konut projelerinin Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşların ve yabancı yatırımcılara tanıtılması amacıyla Demirören Medya ve İstexpo iş birliği ile gerçekleştirilecek olan Evim Türkiye Fuarı; kapılarını 8-9-10 şubat 2019 tarihlerinde Almanya’nın Düsseldorf şehrinde açmaya hazırlanıyor.





Evim Türkiye’de yer almak isteyen gayrimenkul şirketlerinin sayısı artmaya devam ederken 428 bin üyesiyle dünyanın en büyük ikinci ticaret odası olan İstanbul Ticaret Odası da (İTO) fuarda 256 metrekarelik stant alanında üyelerinin yer almasını sağlayacak.





Evim Türkiye Fuarı Ne zaman Açılıyor ?





Evim Türkiye Fuarı’nın inşaat sektörü için önemli bir çıkış noktası sağlayacağını ifade eden İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç; sektörün ihtiyacı olan yeni satış imkanlarını çok uzakta değil, Avrupa’daki Türkiye’de bulacağını ve kendilerinin de bir anlamda İstanbul’u Düsseldorf’a taşıyacaklarını söyledi.





Fuarla birlikte Avrupa’da yaşayan gurbetçilerimizin birikimlerini en iyi şekilde değerlendirme ve daha da kazançlı çıkma şansına sahip olacaklarını dile getiren Avdagiç; başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa’da yaşayan yabancıların Türkiye’de bir gayrimenkul yatırımı yaparak Türk vatandaşı olmaları için de ciddi bir fırsat olduğuna dikkat çekti.





İstanbul Ticaret Odası olarak Evim Türkiye fuarına her türlü desteği verdiklerini dile getiren Avdagiç; İTO üyelerinin dörtte birini inşaat ve gayrimenkul firmalarının oluşturduğunu söyledi. Sektörün önünü açacak her türlü girişimin Türkiye’nin de önünü açacağını kaydeden Avdagiç; inşaat sektörünün 200’den fazla sektörü doğrudan etkilediğini kaydetti.





İTO’nun 1960’lı yıllardan itibaren uluslararası fuarlara odaya üye firmaları taşıdığını hatırlatan Şefik Avdagiç; dünyanın çeşitli bölgelerinde yer alan önemli emlak, gayrimenkul, inşaat ve yatırım fuarlarına üye firmalarının katılımlarını sağladıklarını, bunun İTO’nun inşaat ve gayrimenkul sektörlerine verdiği önemin göstergesi olduğunu söyledi.