İstanbul Emlak34 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Özel, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere çok sayıda kentten göç alan İzmir'in hem ticaretin hem de yaşamın merkezi olacağını söyledi.





Geçen yıldan itibaren Türkiye’de iç göçün arttığını belirten Kadir Özel, İzmir’e özellikle İstanbul ve Ankara’dan gelen yoğun bir yerleşme hareketliliği gözlemlendiğini kaydederek İzmir’in artık emekli olup yerleşme düşüncesinde olanların değil, ticaretin ve yaşamın merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.





Özel, konumu, denizi, havası, doğası ve büyükşehir olmasının avantajlarından dolayı, son dönemlerde yerleşmek için en çok tercih edilen illerin başında İzmir’in geldiğine dikkat çekerek özellikle İstanbul’dan göç edenlerin sayısında son dönemde belirgin bir artış görüldüğünü ifade etti.





kadir-ozel




Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan göç verilerine göre 2017 yılında İzmir’e İstanbul’dan 18 bin 506 ve Ankara’dan da 16 bin 420 kişinin göç ettiğini anımsatan Özel Karşıyaka , Bayraklı başta olmak üzere, birçok bölgede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarıyla, kentteki gayrimenkul sektörünün değerli ve karlı yatırımlar doğuracağını ön gördüklerini dile getirerek İzmir’in markalı konut projeleriyle birlikte planlı ve kontrollü şekilde genişlemeye devam edeceğini kaydetti.





Artan göçün kentte gayrimenkul hareketliliğini de artırdığını söyleyen Özel, İzmir’den ticari veya oturum amaçlı gayrimenkul edinme düşüncesinde olan konut alıcılarına ve yatırımcılara mutlaka şehrin özelliklerini bilen gayrimenkul ofislerinden danışmanlık almaları tavsiyesinde bulundu.





İstanbullu İzmir'in özellikle hangi ilçelerini tercih ediyor kalabalık şehir yaşamından sıkılan İstanbul'da hali vakti yerinde olanlar İzmir'i tercih ederken Urla, Seferihisar, Bostanlı ,bölgelerini tercih ediyor.





Emlak34 Hakkında:





EMLAK34, 23 yılı aşkın tecrübeli ekibi ve başarılı gayrimenkul yönetimleri ile her geçen gün büyüyen, etik kurallarına saygılı, kaliteli hizmet anlayışını kendisine ilke edinmiş bir kuruluştur. EMLAK34,  devam eden ve biten projelerinde de sürdürdüğü aynı titiz, güvenilir ve müşteri odaklı  hizmetleri ile tekrar geri dönen bir müşteri portföyüne sahip olmuş, bu kazanımları sayesinde gayrimenkul yatırım danışmanlığı konusunda giderek uzmanlaşmıştır. Sektörde faaliyet gösteren diğer saygın gayrimenkul firmaları ile de işbirliği yaparak genişlettiği portföyünden bugün bütün gayrimenkul ihtiyaçlarınıza çözüm üretebilecek kapasiteye erişmiştir.