Danimarka'da 30 yıl vadeye yüzde 0.5, 20 yıl vadeye 0 faizle kredi kullandıran bankalardan sonra şimdi de ülkenin üç büyük bankasından biri olan Jyske Bank 10 yıl vadede konut kredi faizini eksiye indirdi!





Danimarka’da banka kredisiyle konut sahibi olmak zaten kolayken şimdi bir de kredi kullanana üste para verilmeye başlanıyor!!!





Ülkedeki en büyük banka olan Nordea Bank, konut kredisi kullanan müşterilerine 20 yıl ödeme vadesine kadar hiç faiz uygulamazken ( 0 faiz) bazı bankalar da 30 yıl vadeye yüzde 0.5 faiz uygulaması yapıyorlar.





Kredi kullanımı bu kadar cazipken ülkenin en önemli ilk üç bankası içinde bulunan Jyske Bank’tan konut kredisi kullanımlarında faiz oranı eksiye düştü. Faiz oranını 10 yıl vadeye kadar yüzde -0.5’e indiren bankadan 1 milyon dolar konut kredisi kullanan biri on yılın sonunda bankaya 5 bin dolar eksik olarak 995 bin dolar ödeyecek!!





Danimarka bankalarının kredi faizlerini bu kadar indirmelerinin arkasındaki esas neden ise Avrupa’da yaşanan ekonomik gerilemelerin ülke ekonomisinde de yavaşlamaya yol açması ve piyasaların bundan olumsuz etkilenmelerinin önüne geçmek..