Aralık ayında Katar’da ofis açan Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Emre Gül, sekiz ayda 25 milyon TL’lik yabancıya satış yaparak ekonomiye katkıda bulunduklarını söyledi. Firmanın ayrıca Katar’da 34 villalık bir projesi bulunuyor.





İnşaat sektöründe 40 yıldır faaliyet gösteren Gül İnşaat, yönetimini ailenin genç üyesi Yunus Emre Gül’e devretmesinin ardından yurtdışı ofisleriyle büyüyor.





İstanbul’da iki noktada büyük konut ve ofis projelerinin satışına devam eden Gül İnşaat, Katar’da aralık ayında açtığı ofisiyle hem Türkiye projelerinden satış gerçekleştiriyor, hem de bu ülkede inşaat işleriyle sektörünü yerini sağlamlaştırıyor.





Şirketin genç Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Emre Gül, Katar’da ruhsat aşamasında olan 34 villalık projenin ardından Kuveyt’te de bir kule projesi için çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Yunus Emre Gül, inşaat sektörünün ekonomideki durgunluktan en hızlı biçimde etkilenen sektör olduğuna değinerek “Biz 40 yıl boyunca alt yapıdan konuta tüm alanlarda edindiğimiz inşaat tecrübemizle yaşama kalite katmayı hedefledik.





İstanbul, Ankara, Antalya, Bodrum, İzmir gibi yerlerde pek çok projeyi tamamladık ve sahiplerine teslim ettik. Halen Liman Park Ambarlı, Rose Garden Kavaklı projelerimizin inşaatını sürdürüyoruz. Bir girişimci olarak ekonomi yükselişteyken gelen başarının sonuçlarını deneyime dönüştürüp yeni projelere güç sağlaması için kullanmayı tercih ediyorum. Yurtdışı yatırımcılarını çekmek bu bakımdan çok önemli. Ayrıca inşaat tecrübemizi başka ülkelerde değerlendirmek konusundaki fırsatları da takip ediyorum.” dedi.





Son sekiz ayda Katar’da 25 milyon TL’lik satış yaptıklarını ifade eden Yunus Emre Gül, bu ülkedeki ruhsat aşamasında 34 villalık toplamda 220 milyon TL değerinde bir proje için hazır olduklarını kaydetti. “Katar’da açtığımız ofisin ardından Antalya EXPO’da yer alan Katar Evi’nin sponsoru olarak da bu ülkeye ilişkin çalışmalarımızı güçlendirdik” diyen Gül, yurtdışı müşterilerine yüzde 20 indirim ve 24 ay sıfır faizli satış kampanyası sunarak ekonomiye destek olduklarını söyledi.