Yabancılara satılan konutlar yeni hazırlanan düzenleme ile kayıt altına alınarak satışılar daha şeffaf olacak şekilde düzenlendi.





Yeni dönemde yabancı ülke vatandaşlarına yapılan gayrimenkul satış işlemlerinde taşınmaz değerleme raporu aranacak. Türkiye'de en çok konut satışı yapılan illerin başında gelen Antalya'da faaliyet gösteren Rasyonel Grup yönetim kurulu üyesi Volkan Bal, düzenlemeyle birlikte sektördeki kayıt dışılık ve vergi kaybı ile yüksek fiyatlandırmanın da önüne geçileceğini söyledi.





GÜVEN VE TALEP ARTACAK





Bunun yabancı alıcıların ülkemizde gayrimenkul satın alımlarında daha güvenli hissedeceğini ve talebi arttıracağına inandıklarını vurgulayan Volkan Bal, "Yurtdışına konut satışında şeffaflık gelecek. Yabancı alıcıların kurbanı olduğu yüksek fiyatlar ve hatta dolandırıcılığa varan girişimlerin önü kesilecek" ifadelerini kullandı.





ALTIN DÖNEM BAŞLAR





Antalya'ya yabancıların hem yatırım, hem de ikinci konut olarak yoğun ilgisi olduğunu söyleyen Bal, "Ancak fahiş fiyat ve yanlış yönlendirme gibi konular nedeniyle sektör zarar görüyor. Yeni dönemde yabancıların ilgisinin artacağını ve konut satışında altın dönemin başlayacağını düşünüyorum" dedi.