Beyoğlu'nun Okmeydanı semtinde kentsel dönüşüm kapsamında hayal edilen modern yapılar için imzalar atıldı.


100 bin nüfuslu Okmeydanı'nda bugünden itibaren iş makinaları dönüşüm için hummalı bir çalışma içine girecek. İlçe genelinde 2 milyar doları bulacak olan dönüşümde KİPTAŞ rol alacak.  6 bin bina ve 24 bin bağımsız birimle ilgili yenileme planlarının hayat bulacağı ilçede yüzde 1 olan yeşil alanın da yüzde 20'ye çıkarılması hedefleniyor.

İlk konutlar 1 yıl sonra teslim

2 milyon 250 bin metrekarelik büyüklüğüyle Türkiye'nin en büyük projelerinden birisi olarak kayıtlara geçen ‘Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi' için uzun zamandır hazırlık yapan Beyoğlu Belediyesi Kiptaş ile başlattığı dev çalışma kapsamında, ilk adımda Van Bloklarının alanı üzerinde proje geliştirecek. 128 konuttan oluşan ilk projenin bir yıla kadar tamamlanması hedefleniyor. Pojenin tamamı ise 5 yılda bitirilecek.

Herkes memnun ve umutlu

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, imar barışından gelecek bütçenin dönüşümde kullanılacağını hatırlatarak, İBB'nin de  bu yıl dönüşüm için 1 milyarlık kaynak ayırdığını söyledi.  Yıldırım ilçenin tümü için yapılacak yatırımın 2 milyar dolar olduğunu belirterek, Okmeydanı'nda mevcutta 2 milyon 250 bin metrekare inşaat alanı olduğunu, en çok 9-10 katlı binalar inşa edileceğini, ilçede yüzde 1 kadar olan yeşil alanın yüzde 20'ye çıkarılacağını kaydetti.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da, ilk 10 yılda bölgeyi sit alanı olmaktan çıkardıklarını belirterek, “Vakıf ve hazine ile değiş tokuş işlemlerini gerçekleştirdik. Vatandaşın mülkiyeti için tapu tahsis belgesinden başlayarak yaptığı tüm tasarrufları kayıt altına aldık ve vatandaşları hak sahibi olacak hale getirdik. Son 4 yıl içerisinde ise imar planı yaparak yerleri belirledik. Yeşil alan, okul alanları ve sit alanı kaydı olan yerlerdeki kişilerin haklarını belirledik ve tapu vermeye başladık. 24 bin hak sahibinin dönüşümde kaç metrekare yer alacaklarını tespit ettik. Okmeydanı'nı 6306 sayılı kanuna göre dönüşüm alanı ilan ettik. Bugün itibari ile 100 bin vatandaşımızın hayatını doğrudan ilgilendiren dönüşümde önemli bir aşamaya geldik” dedi.