Kadının toplumsal statüsündeki değişim, “geleneksel konut alma anlayışı”nı da değişime uğrattı. Geçmişteki “erkek evi alsın, kadın otursun” algısı, çiftlerin beraber ev baktığı ama son kararda kadınların bir adım önde olduğu yeni bir anlayışa dönüştü.

Gelişen Türkiye ile beraber iş hayatında daha fazla rol almaya başlayan kadınların, ev hayatına da yeterli özeni gösterebilmek adına daha konforlu ve fonksiyonel ev aradığını söyleyen İntegra Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Uslu, “İnşaat sektörünün kalbinin attığı Başkent’te proje üreten bir yatırımcı olarak şunu söyleyebilirim ki, artık kadınlar yaşayacağı evde söz hakkına sahip” dedi.

Uslu, değişimin farkında olduklarını ve Başkent’in Ovacık ilçesinde inşaat çalışmaları hızla süren Northland Ankara projelerinin kadın odaklı kurgulandığını ifade ederken, şöyle devam etti:



“Elbette her kadın ev alırken sosyal yaşam sunan, manzarası güzel bir ev istiyor. Fakat sadece bunlar yeterli olmuyor. Evin ferah görünümü, mimarisi ve ışık almasından; mutfaktaki dolapların kolay kullanımı, banyonun genişliği, yatak odasının evin içinde bulunduğu konuma kadar pek çok faktöre dikkat ediliyor. Biz de projemizi kurgularken istedik ki, toplum yapısına uygun, modern bir algı geliştirelim. Bu nedenle Northland Ankara’yı ev yaşamında kadınların hayatını kolaylaştıracak mimari detayların olduğu; site içerisindeyse komşuluk ilişkilerinin devam ettiği, kafe ve mağazaların bulunduğu özel bir kompleks olarak kurguladık. Northland, yeşil alanlarından, biyolojik gölüne; özel ısıtma sisteminden, mutfak tasarımına kadar her şeyiyle konforlu bir hayat sunarken, dikey ve yatay ev seçenekleriyle farklı isteklere de cevap verebilen çok yönlü bir proje. Umuyorum ki, yeni ev arayışında Northland Ankara’yı seçen her kadın aradığı huzuru ve rahatı burada bulacak.”

-NORTHLAND ANKARA-

Doğusunda 1.210.000 metrekare Kartaltepe Kent Ormanı, batısında 80.000 metrekare park alanı ile Northland Ankara, 110 metre yüksekliğinde iki kulesi ve 6 tip daire çeşidiyle toplam 313 konuttan oluşuyor. Projede gölü gören yalı daireleri, 320 kapalı, 198 açık otopark ve 21 adet cadde dükkan yer alıyor. Çocuklar için açık ve kapalı çocuk oyun alanları, uçurtma çayırı gibi ayrıcalıklar sunan Northland Ankara’da, tüm site sakinleri için squash, spor salonu, mini amfi alanları ve her daire için hobi bahçesi bulunuyor.