Koronavirüs süreciyle birlikte insanları tatil tercihleri değişirken daha steril ve sakin bir tatil seçeneği olarak değerlendirilen yazlık evlerde satış fiyatları son bir ayda yüzde 25’e yakın artışlar kaydetti.





İstanbul’a yakın konumda bulunan sayfiye özelliği taşıyan yerleşim yerlerinde ortalama yazlık fiyatları 350 bin lira ile 1 milyon 500 lira arasında talep görmeye başladı.





Tekirdağ’ın ilçesi olan ama mesafe olarak İstanbul’a daha yakın bir konumda bulunan Marmara Ereğlisi’nde yazlık evlere bu kadar yüksek bir taleple ilk defa karşılaştıklarını belirten emlakçılar fiyatlarda yüzde 25 artış gerçekleştiğini ifade ederek “Bu çok ciddi bir artıştır. Bu bir ay içinde olan bir artış. Bugün Marmara Ereğlisi’nde müstakil bir villanın fiyatı 450 bin TL’den başlar, bölge ve konumuna göre 1 ile 1.5 milyona kadar değişir. Geçen seneki fiyatlara baktığımı zaman bugün ortalama bir villa 350 bin bandında satılırken 400- 450 bin civarına yükseldi. Sahil bölgelerine daha çok rağbet var.” şeklinde değerlendirmelerde bulunuyorlar.