“İnşaat sektöründe yaşanan durgunluğa son vermek için firmalar tarafından ardı ardına başlatılan kampanyaların yanı sıra bankaların konut kredi faiz oranlarında indirime gitmesi talebi olumlu yönde etkiledi.





Aylık yüzde 0.98 faiz oranı ve 120 aya varan vade seçenekleriyle 500 bin liraya kadar konut kredisi kullanma imkanı sunulan ve birçok konut projesinde geçerli olan bu kampanya hem inşaat firmaları, hem de konut alıcılarının yüzünü güldürüyor. 





Kredi faiz oranlarının seviyesi konut talebini etkileyen en önemli faktörlerin başında geliyor. Oranların psikolojik sınır olan yüzde 1’in altına çekilmesiyle birlikte döviz kurundaki dalgalanmalar nedeniyle uzun zamandır beklemede olan oturum ve yatırım amaçlı konut talebi yeniden hareketlendi.





Talepteki bu değişimi web portalımıza gelen ziyaretçi sayısı ve konut arama istatistiklerine baktığımız zaman rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz. Talepteki canlılık sayesinde konut stoğunun da eriyeceğini tahmin ediyoruz.





Konut alımı için zamanlamanın uygun olduğunu düşünüyoruz. Döviz kurundaki dalgalanmalara rağmen maliyet artışının fiyatlara yansıtılmadığı bu süreçte konut arayışında olanlar, yıl bitmeden bu fırsatları kaçırmasın.”