Laleli, İstanbul'un Fatih İlçesi sınırları içinde yer alan şirin  semtlerinden birisidir. Beyazıt ile Aksaray arasında, tarihi İstanbul'un ana aksı olan Ordu Caddesi etrafında uzanır. Günümüzde Laleli semtinde  birçok tekstil firması bulunmaktadır.Bu sebepten ötürü iş alanlar insanlar için iş fırsatı sunmaktadır.Laleli semtinin geçmişi 18.y.y' a kadar uzanan Laleli semtinde görülmesi gereken birçok tarihi eseri üzerinde bulundurur.Laleli semtinde bulunan tüm bu tarihi güzellikler Osmanlı İmparatorluğu döneminde kalmıştır.Aynı zamanda Laleli, İstanbul'un tarihini yaşatan önemli semtlerinden birisidir. Laleli, semti üzerinde bulunan gezilecek yerlere bakacak olursak,Laleli Külliyesi,Taş Han,Lale,Sultan Beyazıt Camii, yer almaktadır.İstanbul'un tarihini yaşatan Laleli semtinde  kiralık daire fiyatlarına baktığımızda evin bulunmuş konuma  göre fiyatlar değişiklik göstermektedir.Laleli semtinde  da çok merkezi konumlarda kiralık ev fiyatları kırsal kesimlere göre daha yüksektir.


2+1 kiralık daireler,Laleli semtinde  kiralık daire fiyatlarına baktığımızda 75 metrekare 2+1 kiralık daire fiyatı bulunmuş olduğu konuma göre evin fiyatı ortalama 2000 TL başlamaktadır.


3+1 kiralık daireler,Laleli semtinde  kiralık daire fiyatlarına baktığımızda 110 metrekare 3+1 kiralık daire fiyatı bulunmuş olduğu konuma göre evin fiyatı ortalama 2500 TL ile 3500 TL olarak fiyatlar değişiklik göstermektedir.