1995 yılından bu yana turizm alanında faaliyet gösteren Limak Holding, sekizinci otelini KKTC’de hizmete açtı.


Limak’ın Türkiye sınırları dışındaki ilk oteli olan Limak Cyprus Deluxe Hotel’in 200 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçtiğini ifade eden Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Türkiye ekonomisinin dünyada hak ettiği seviyeye ulaşmasında turizmin çok önemli bir role sahip olduğunu düşünüyoruz ve turizm yatırımlarımızı da bu vizyonla şekillendiriyoruz. Limak Turizm Grubu’nun Türkiye sınırları dışındaki ilk otelini KKTC’ye açmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz. 1300 yataklı Limak Cyprus Deluxe Hotel ile yatak kapasitemiz 7 binin üzerine çıktı. 23 yılda toplam 8 otel açtık. Yani neredeyse 3 yılda bir Türk turizmine yeni bir tesis kazandırdık. Hedefimiz 5 yıl içinde yatak kapasitemizi 10 bine ulaştırmak” dedi.

Enerji, inşaat, çimento, gıda gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Limak Holding, turizm yatırımlarına hız verdi. 1995 yılında Antalya Belek’teki Limak Arcadia Oteli ile turizm sektörüne giriş yapan Limak Turizm Grubu, otel sayısını Limak Cyprus Deluxe Hotel ile sekize çıkardı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Bafra Turizm Bölgesi’nde kapılarını açan Limak Cyprus Deluxe Hotel, büyük ilgi görüyor.

Otelin hizmete girmesi nedeniyle İstanbul’da Limak Eurasia Luxury Hotel’de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Limak Turizm Grubu Genel Koordinatörü Kaan K. Kavaloğlu katıldı.

Basın toplantısında bir konuşma yapan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Turizm yatırımları ülke ekonomimiz için büyük bir önem taşıyor. Ülkeye döviz getiriyor, istihdama katkı sağlıyor ve beraberinde birçok sektörü de hareketlendiriyor. Biz de Limak Holding olarak tüm yatırımlarımızı ülkemize değer sağlamak üzere hayata geçiriyoruz. Turizmde 1995 yılında aldığımız yatırım kararımız sonucunda bugün, Türkiye ve KKTC’de farklı konseptlerde toplam 8 otele ulaştık. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 200 milyon dolarlık bir yatırımla hizmete giren Limak Cyprus Deluxe Hotel ile de ilk yurt dışı otelimizi açtık” dedi.