İş GYO Manzara Adalar projesinin ofis blokları, dünyanın en önemli yeşil bina sertifikalarından biri olarak kabul edilen “LEED Platinum” (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) ile ödüllendirildi. Türkiye'de “Core&Shell” kategorisinde LEED Platinum alabilen sadece 8 proje bulunuyor.

Değişimin mimarı İş GYO'nun Kartal'daki karma projesi Manzara Adalar'ın iki ofis bloğu doğaya, ekosisteme duyarlılığı ve yüksek çevreci performansı ile Amerikan Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından tescillendi ve “Core&Shell” kategorisinde LEED Platinum (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Sertifikası almaya hak kazandı.

Dünyanın en prestijli yeşil bina sertifikası olarak bilinen LEED Platinum Sertifikası; arazinin sürdürülebilirliği, su verimliliği, enerji verimliliği, iç mekan yaşam kalitesi, inovasyon ve son olarak eklenen yerel önem kriterlerine göre mimari yapıları değerlendiriyor. İş GYO Manzara Adalar projesinin ofis blokları toplam 81 puan alarak yeşil bina sertifikasına layık görüldü. Dünya genelinde “Core&Shell” kategorisinde LEED Platinum sertifikasına sahip 394 adet proje bulunuyorken, Türkiye'de bu sayı sadece 8.

Sürdürülebilir bir gelecek için sosyal ve çevresel sorumlulukların bilinciyle doğaya uyumlu ve ekosisteme duyarlı projeler geliştirdiklerini söyleyen İş GYO Genel Müdürü Hasan Kimya Bolat; “Projelerimizi başından itibaren doğaya duyarlı, ihtiyacı kadar tüketen bir anlayışla tasarlıyoruz. İş GYO'nun Kartal'daki Manzara Adalar projesinin iki ofis bloğunun almaya hak kazandığı LEED Platinum Sertifikası bu hassasiyetimizin en önemli göstergelerinden biridir. Bundan sonraki projelerimizde de çevreye duyarlı yaklaşımımızı devam ettirerek örnek projelere imza atacağız” dedi.

Manzara Adalar projesinde D Blok 22 katlı ve yaklaşık 25.000 m2 kiralanabilir alana sahipken; E blok 15 katlı ve yaklaşık 17.000 m2 kiralanabilir alan mevcut. Anadolu Hayat Emeklilik'in şimdiden kiralama gerçekleştirdiği projede, ofis arayışında olan bir çok prestijli markalarla görüşmeler devam ediyor.