Maya Kemer Evleri’nin 1. etabında A ve B tipi bloklar yer alıyor. Çocuk oyun alanı, yansıma havuzlu meydan ve sosyal tesis bu etabın karakterini oluşturuyor. Maya Kemer Evleri’nde araç trafiğinin parsel çevrelerine yönlendirilmesi ve otoparkların bina altlarına alınmasıyla genişletilen yeşil alanlar, özenle tasarlanmış peyzajla çok daha kullanışlı ve keyifli bir hale geliyor. Maya Kemer Evleri 2. etabında C tipi bloklar yer alıyor. İyi planlanmış peyzajı, keyifli yürüyüş yollarıyla sakin bir yaşam sizi bekliyor.

Maya Kemer Evleri projesi; farklı daire büyüklüklerinin, aynı blok içerisinde çözümlenmesini gerektiren çok çeşitli plan şemasına ihtiyaç duyuyordu. Farklı kullanımlar için 90 m2’den başlayıp 250 m2’ye uzanan geniş bir yelpazede birçok plan çözümü hazırlandı. Ancak tabii ki bu kadar farklı plan çözümü içeren bir blok için gerekli teknik çözümlerin her birinin aynı ustalıkla tasarlanmasının yanı sıra bloklar için farklı ve estetik cephe çözümleri de gerekiyordu. Bu noktada doğadan esinlendik. Pastel tonda renkler ve dengeli asimetrik çizgiler, modern tarzımızla birleşti. Böylelikle proje bütününde doğal bir renk ahengi oluştu. Günümüz İstanbul’unda aranılan daire tiplerinden birisinin de bahçe katları olduğunu biliyorduk. Toprağa değen katlarımızı, teraslarına ve bahçeye açılır şekilde tasarladık.

Maya Kemer Evleri projemizde, bu defa çatı dublekslerimiz için daha önce eşi benzeri görülmemiş farklı bir tasarıma gittik. Arsamızın eğimli yapısı sebebiyle tüm çatı katlarında harika bir orman manzaramız olduğunu gördük. Planlama yaparken; salon, yemek odası, mutfak gibi mekanları çatı katında topladık ve alt katları ise yatak odası olarak tasarladık. Her iki kattan da bu dairelere giriş verdik. Misafir geldiğinde üst kattan, ihtiyaç duyulduğunda ise direk alt kattan giriş imkanı sağladık. İstanbul sınırları içerisinde ilk defa yapılan bu yenilikçi planlama ve tasarım şekli, bizi ve tüm ekibimizi heyecanlandırdı. Bu benzersiz projemizin yüksek tavanlı salonları ve yemyeşil orman manzaralı teraslarıyla, ortaya oldukça güzel ve birçok yönüyle ayrışan bir sonuç çıkardığımıza inanıyoruz. Yönetim kadrosundan, görev alan tüm teknik proje mükelleflerine ve dirsek teması içerisinde çalıştığımız, tasarım mantığımıza çok iyi adapte olup bize harika çözümler üreten takım arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Baştan sona yüksek enerji ve mutlulukla hazırladığımız bu projenin tüm aşamalarında kendilerine düşen görevleri eksiksiz bir şekilde yerine getirdiler. Yenilikçi ve benzersiz tasarımlarımızla oluşturduğumuz bu güzel projede mutluluk ve huzur içinde yaşamanızı dileriz.

Koray Yavuzer / Mimar

İstanbul Havalimanı: 20 km

Maslak: 15 km

15 Temmuz Şehitler Köprüsü: 21 km

Afra Park Projesi ve Güncel Fiyat Bilgisi Afra Park Projesi ve Güncel Fiyat Bilgisi

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü: 20 km

MAYA Merkez Ofis

Mayadrom Ofis Park
Adres: Yıldırım Oğuz Göker Cad. Orkide Sok. No:1 Akatlar 34335 İstanbul
Telefon0212 350 1100

Editör: Kadir Özel