İzmir’e 6 milyar liralık yatırıma imza atan Folkart’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir’deki yeni projesi Folkart Vega’nın lansmanında emlakhaberi.com un sorularını içtenlikle yanıtladı.




2019 yılı yatırım planlarını anlatan Sancak, “Folkart son 5 yılda hedeflerinin üzerinde büyüdü. Hem ciroda hem de karlılıkta beklentilerimizin üzerinde bir performans gösterdik” dedi. 2019 yılında Türkiye’deki en büyük inşaat şirketi olmayı hedeflediklerini kaydeden Sancak, “Belki de 2018 yılının sonunda satış ve ciro verileri geldiğinde bu hedefe ulaşmış olduğumuzu görürüz” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Sancak, hali hazırda İzmir’de üç dönüşüm projesinin geliştirdiklerini kaydetti. Depreme dayanaksız binaların yenilenmesine önem verdiklerini söyleyen Sancak, “Önümüzdeki 20-30 yıl boyunca kentsel dönüşümde önemli bir aktör olmak istiyoruz” dedi.

BASMANE ÇUKURU

Basmane Çukuru’nda hayata geçirilecek olan projenin akıbeti hakkında da bilgi veren Sancak, “İki ay önce yargı bölge planlarıyla ilgili olarak TMSF ve İzmir Büyükşehir Belediyesi lehine karar verdi. Şu an için projede herhangi bir sorun yok. TMSF ile görüşmelerimiz sürüyor. Gönlümüz çukurun oluşturduğu kötü görüntüyü ortadan kaldırıp, kente yakışır bir projeye imza atmak. Bunun için tüm gücümüzü seferber etmeye hazırız” dedi.