İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uysal, metro projelerine ilişkin yaptığı açıklamasında, Yeni bir sistem üzerinden devam edileceğini ve Metro yapımları eskisi gibi 5 -6 yıl sürmeyeceğini söyledi.


İstanbul ulaşımında büyük söz sahib olmaya devam eden Metro hattı projelerinin inşaat ve yapım sürelerine ilişkin yeni bir uygulama gündemde. Başkan Uysal, metro projelerinin daha kısa süreceğini açıkladı.



İstanbul Büyükçekmece'de iftar programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, metro inşaatlarının uzun sürten yapımına dair çarpıcı bilgiler paylaştı. Başkan Uysal, “Bizleri göreve getirdiğiniz için hizmet ediyoruz. Büyükşehrin Büyükçekmece’de yapmış olduğu önemli büyük hizmetleri var.

Büyükçekmece’ye 10 tane park yaptık. Başka alanlarda da hizmetlerimizi yapıyoruz. Bu hizmetleri yaparken aynı zamanda ulaşımla ilgili de çalışmalarımız var. Şu anda Beylikdüzü’nde olan metro hattımızı Silivri’ye geçirebilmek için çalışıyoruz. Beylikdüzü’ne önce metroyu yapıp oradan metrobüsü bu tarafa geçireceğiz. Beylikdüzü metro hattı ihalesi hazırlıyoruz.

Bu yıl içerisinde ihaleye çıkarız. O zaman metroyu devam ettireceğiz. Aslında Beylikdüzü’ne gelen metroyu Büyükçekmece’ye kadar getirip son durak burası planlıyoruz. Herhalde bu yıl ihaleye çıkarız o zaman ulaşım aksı olarak da rahatlamış olacağız. Yeni bir sistem üzerinden devam edeceğiz. Metro yapımları eskisi gibi 5 -6 yıllık sürmeyecek. En geç üç yıl içerisinde metro yapımları bitmiş olacak” ifadelerini kullandı.