Yeni nesil şehir apartmanları üreten MİNT, MİNT E-5 projesiyle 'EDGE’ Ön Sertifikasının sahibi oldu. MİNT E-5, Enerji kategorisinde yüzde 28, Su kategorisinde yüzde 30, Malzeme kategorisinde yüzde 44’e varan tasarruf oranları ile, Dünya Bankası’nın kuruluşu olan International Finance Corporation (IFC) tarafından geliştirilen “EDGE” Ön Sertifikasını aldı.


Enerji, su ve hammadde kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak projelerini hayata geçiren MİNT; pojelerini dünyanın önde gelen sertifikalarıyla ödüllendirmeye devam ediyor. Yakaladığı tasarruf rakamlarıyla Dünya Bankası kuruluşu olan IFC tarafından geliştirilen EDGE Ön Sertifikası alan MİNT Çağlayan projesinden sonra şimdi de MİNT E-5 projesi, EDGE ön sertifikasını aldı.

MİNT E-5, EDGE Ön Sertifikası için tasarım aşamasından itibaren enerji, su ve hammadde kaynaklarını en verimli kullanacak şekilde planlanarak Enerji kategorisinde yüzde 28, Su kategorisinde yüzde 30’a varan, hammadde kategorisinde ise yüzde 44’e varan tasarruf elde etti.



Enerji verimliliği üst düzeyde kullanılıyor…

Boğaz – Haliç aksında çevreci projeler geliştirerek dikkat çeken MİNT’in E-5 projesinde yer alan 1+0, 1+1 ve 2+1 daireler enerji, su ve hammadde kaynaklarını en verimli kullanacak şekilde tasarlandı. MİNT, hayata geçirdiği projelerde enerji verimliliğinin üst düzeyde kullanıldığı ve çevreye duyarlı tasarımlarla gelecek nesiller için temiz, doğaya saygılı, enerji kaynakları en verimli şekilde kullanan yaşam alanları oluşturmaya devam ediyor. Çatı yalıtımından dış duvarların izolasyonu, iç ve dış mekânlarda kullandığı enerji tasarruflu ampüller, pencerelerde yüksek performanslı camlar, duş başlıkları ve mutfak lavabolarındaki tercihlere kadar birçok alanda denetlenerek EDGE Ön Sertifikası’nı alan MİNT E-5 projesi gelecek nesiller için temiz ve çevreye duyarlı bir yaşamın kapılarını aralıyor.

MİNT Hakkında

2014 yılında şehir merkezinde gayrimenkul geliştirme, yapım ve satışını yapmak amacıyla faaliyete geçmiştir. Hun Perakende Enerji ve İnşaat A.Ş. markası olan MİNT’in hakim hissedarı Sefer Altıoğlu’dur. Her açıdan fark yaratan, yenilikçi, uluslararası standartlarda kentsel dönüşüm odaklı konut projeleri geliştiren MİNT, başta arsa sahipleri ve yatırımcılar olmak üzere; tüm hak sahiplerinin yasal haklarına ilişkin farkındalıklarını arttırmak ve bu sayede muhtemel mağduriyetlerini gidermek misyonuyla hareket ediyor. Projelerinde; güneş, rüzgar ve benzeri temiz enerji kullanımının yaygınlaştırılmasına da öncülük eden firma, kentsel dönüşümde sadece ürettiği projeyi değil, çevresini de içine alan bir planlama ile çevresel dönüşüm gerçekleştirmeye özen gösteriyor.

 

 

Edge Nedir?

GBCI (Green Business Certification Inc.) ve Dünya Bankası Grubu’nun bir üyesi olan IFC (International Finance Corporation) işbirliği ile kurulan EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies), gelişmekte olan pazarlarda, yeni konut ve ticari binaları için yeşil bina sertifikasyon sistemidir. Mühendis, mimar, konusunda uzman kimseler veya müşterilerin, enerji, su ve malzemede gömülü enerji (embodied energy) verimliliği hedef alan tasarım stratejileri için tahmini maliyetleri hızlı bir şekilde değerlendirip karşılaştırmalara izin verir. Böylece, karbon salınımı azalırken, daha az fatura tutarı, daha karlı ve bilinçli yatırım fırsatları sunulabilir.