Türkiye genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile alakalı adımlar atılmaya devam ediyoruz dedi.





Deprem riski altındaki binaların dönüşümüne ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar geldi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Hacı Harun Ekşi Camii'nin açılış törenine katıldı. Cuma gününü İstanbul'da Üsküdar'da eski mahallesinde camii açılışını yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, namaz çıkışında mahalleliye seslendi. Vatandaşlardan gelen kentsel dönüşüm sorularına yanıt veren Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında "Müteahhitler kazansın diye böyle adım atmayız" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zorla bir kentsel dönüşüm adımımız yok" dedi.





Üsküdar'da yapımı tamamlanan Hacı Harun Ekşi Camii'nin açılışını dualarla gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, namaz sonrasında vatandaşlara kentsel dönüşüm konusunda önemli açıklamalarda bulundu.





Başkan Erdoğan konuşmasında, "Namaz sonrasında çıkışta bir kardeşimiz yanıma yaklaştı. Buralar kentsel dönüşüm kapsamı içinde olan yerler. Bizim zorla bir kentsel dönüşüm adımımız yok. Depremle ilgili bir sıkıntı var malum.





Bütün mesele gönüllülük esasına dayalı olarak. Bazı müteahhitler yüzde 60-70'ini alırım kapıya koyarım diyormuş. Müteahhide evini vermeye mecbur değilsin. Böyle bir sıkıntı olduğu anda muhtara, belediye bakanınıza gelin bana bildirin.





Her şey gönüllülük esasına dayalı, kimseyi buradan kovmaya dayalı bir şey söz konusu değildir. Belediye başkanı arkadaşlarımızın bu konuda aracı olması suretiyle Bakanlarımızın da devreye girmesiyle bu adımı atarız. Vatandaşın mağdur olmasına fırsat vermeyiz. Müteahhitler kazansın diye böyle adım atmayız." ifadelerini kullandı.