Kurum içinde kimlik ve erişim yönetişimini kolaylaştıran çözümleriyle tanınan One Identity, Gartner’ın sektöre dair yaptığı araştırmada “Lider” kurumlar arasında gösterildi. One Identity çözümlerinin sağladığı stratejik güç, yenilikçilik ve teknolojik üstünlük bu başarıyı elde etmesinde rol oynadı.

 

İstanbul, 26 Mart 2018 – COMPAREX Turkey tarafından Türkiye pazarına sunulan, kimlik ve erişim yönetişimi (IAG) alanında uluslararası çapta lider One Identity, Gartner’in sektöre yönelik yayınladığı Gartner Magic Quadrant 2018’de “Lider” şirketlerden biri olarak gösterildi. Identity Governance and Administration (Kimlik ve Erişim Yönetişimi) alanında bilgi ve deneyim sahibi olan kurumların da değerlendirmesi sonucu Lider’ler arasına katılan One Identity, böylece bu alandaki küresel başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu.

Gartner’ın düzenli olarak gerçekleştirdiği araştırma, kimlik erişimi ve yönetişimi pazarındaki inovasyonların ve yenilikçi teknolojilerin belirlenmesi açısından önem taşıyor. Erişim talep süreçleri, risk puanlama, Uyumluluk ve Görevler Ayrılığı İlkesi (Segregation of Duties) gibi kimlik yönetişiminin stratejik süreçlerini ele alan araştırma, aynı zamanda sektördeki kurumların geldiği son noktayı tespit ederek tüm sektör paydaşlarıyla paylaşıyor.

Gartner Magic Quadrant 2018’de “Lider” olarak gösterilen One Identity’nin yenilikçi, kaliteli ve güvenilir ürünlerini Türkiye pazarına sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden COMPAREX Turkey Profesyonel Hizmetler Direktörü Mehmet Girgin; “One Identity, kullanıcıları dinleyerek ve çağın getirdiği ihtiyaçların farkında olarak özgün çözümler geliştiriyor. İnovasyon ve teknoloji odaklı gelişim anlayışı ile uluslararası çapta başarılı ürünlerini müşterilerine en güvenilir, hızlı ve kolay şekilde sağlamayı amaçlıyor. Bu doğrultuda sürekli yatırımlarla kendini geliştiren One Identity, Gartner araştırmasında bir “Lider” olarak kendini kanıtladı. Bu uluslararası deneyimi, Türkiye’deki güçlü ağımız ve deneyimli kadromuzla müşterilerimizle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Gartner araştırmasıyla ürün ve çözümlerinin gücünü ortaya koyan One Identity, Kimlik ve Erişim Otomasyonu süreçlerinin üzerine güçlü bir Governance – Yönetişim katmanı inşa ediyor. Aynı zamanda PAG (Privileged Account Governance – Ayrıcalıklı Hesapların Yönetişimi) ve Data Governance (Veri Yönetişimi) konularındaki modülleri ile yönetişim katmanını daha geniş çerçeveden ele alma fırsatı sunuyor. Bu sayede kurumlar herhangi bir regülasyona tabi olsunlar ya da olmasınlar bütünleşik yaklaşımlarla ve ortak-merkezi raporlama olanakları ile zorlu iç ve dış denetim süreçlerini çok daha rahat yönetiyorlar. Ayrıca Single Sign On (SSO) ve Access Management, Multi Factor-Two Factor Authentication (MFA-2FA), Self Service Password Management, Granular Access Delegation konuları da One Identity’nin bütünleşik çözümleri arasında yer alıyor.

Gartner Magic Quadrant for Identity Governance and Administration raporunun detaylarına https://www.gartner.com/doc/reprints?id=1-4R4YZ7G&ct=180214&st=sb linkinden ulaşmak mümkün.

 

One Identity Hakkında

One Identity kimlik ve erişim yönetişimi (Identity and Access Governance- IAG) çözüm ailesi, şirketlerin ihtiyaçlarına yanıt veren odaklı, modüler, entegre ve gelecekle tam uyumlu kimlik yönetişimi, erişim yönetimi ve ayrıcalıklı hesap yönetimi (Privileged Account Management – PAM) gibi çözümler sunuyor. Bu çözümleri de Single Sign On, Multi-Factor Authentication, Granular Access Delegetaion gibi modülleri ile de destekliyor.

 

COMPAREX Turkey Hakkında

Dataserv Bilişim Teknolojileri dünyanın değişen ve Türkiye’nin artan bilgi teknolojileri ihtiyaçlarına yazılım alanlarında çözümler üretmek amacıyla İstanbul’da 1997 yılında kuruldu. Özel sektör ve kamu kuruluşları olmak üzere yüzlerce kurumsal müşterisine İstanbul, Ankara ve Bursa’daki ofislerinde 75 kişilik seçkin çalışanı ve çözüm ortakları ile en iyi hizmet ve desteği sağlamakta olan Dataserv, Şubat 2016’da COMPAREX grubunun bir parçası oldu. Tüm finans, telekom, büyük kamu ve büyük sanayi firmalarını müşteri portfoyünde barındıran COMPAREX Turkey Bilişim Teknolojileri; kurumsal yazılım pazarının en önemli oyuncularından birisi haline geldi.

Microsoft, Quest Software, One Identity, Automic, Automation Anywhere, Micro Focus, Software AG, McAfee, Splunk, Red Hat gibi kendi alanında dünya lideri firmaların yazılım çözümlerini portföyünde barındırmakta olan COMPAREX Turkey, bununla beraber COMPAREX’in global olarak taşıdığı 3.000 civarında ürün ve çözümü Türkiye’nin en büyük kurumlarında projelendirmekte ve katma değerli çözümler ile piyasanın önemli başarı hikayelerine imza atmaktadır.