Hayatın merkezindeki konumu ile Pendik yatırımcıların yeni gözdesi oldu.

Son yıllarda İstanbul’un en hızlı büyüyen ve gelişen merkezlerinden Pendik, hem yerli hem de yabancı gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi haline geldi. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla hızla yenilenen Pendik, nüfusu ve yüzölçümü ile İstanbul’un en büyük ilçeleri arasında yer alıyor. Pendik bölgesinin avantajları hakkında bilgi veren Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, Endeksa verilerine göre Pendik’te son 5 yılda fiyat artışının yaklaşık yüzde 77 seviyesinde olduğunu ifade etti. Özdemir, bölgenin kara, deniz, hava yolu ve raylı sistem gibi pek çok farklı ulaşım alternatifinin kesişim noktasında yer aldığına ve önümüzdeki yıllarda gelişimini sürdürerek değerini daha da yükselteceğine dikkat çekti.

Nüfusu ve yüzölçümü ile İstanbul’un en büyük ilçeleri arasında yer alan Pendik, son yıllarda hem yerli hem de yabancı gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi haline geldi. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa’nın verilerine göre Pendik’te konut yatırımının geri dönüş süresinin 22 yıl olduğuna ve son 5 yılda fiyat artışının yaklaşık yüzde 77 seviyesinde seyrettiğine dikkat çeken Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, Pendik bölgesinin avantajları hakkında açıklamalarda bulundu. Pendik’in merkezi lokasyonu, sahil şeridine sahip oluşu ve sunduğu yüksek standartlarda yaşam kalitesi ile İstanbul gibi kalabalık ve trafik sıkıntısının yoğun olduğu bir şehirde yaşamı kolaylaştırdığını belirten Özdemir, bölgenin kentsel dönüşüm çalışmalarıyla hızla yenilendiğine ve önümüzdeki yıllarda gelişimini sürdürerek değerini daha da yükselteceğine dikkat çekti.



Tüm ulaşım alternatiflerinin kesişim noktasında

Pendik’in zengin ulaşım ağı ile ilgi bilgi veren Murat Özdemir; “Pendik, kara, deniz, hava yolu ve raylı sistem gibi pek çok farklı ulaşım alternatifinin kesişim noktasında yer alıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı, E5, TEM otoyolu, yüksek hızlı tren, İDO Pendik Terminali ve Kadıköy-Pendik metrosunun yanı sıra Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne olan yakınlığıyla da konut yatırımı için en cazip bölgelerinden biri haline dönüştü’’ dedi.

 

Beyaz yakalılar tarafından yoğun ilgi görüyor

Elit ve kaliteli bir yaşam merkezi olan Pendik’in geniş yeşil alanlara sahip olduğunu ifade eden Özdemir, ayrıca Pendik’in İstanbul’un en büyük su kaynaklarından biri olarak bilinen Ömerli Barajı’nı da bünyesinde barındırdığını belirtti. Ulaşımın yanı sıra birçok AVM, eğitim kurumu, kamu kurumu, Teknopark ve hastanenin yanı başında yer alan Pendik’in, yatırım merkezi haline geldiğini ifade eden Özdemir; bölgenin pilotlar, hostesler, avukatlar, öğretim görevlileri ve kurumsal şirketlerin genel merkezlerini taşımasıyla da orta ve üst düzey yöneticiler tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

 

Siltaş Yapı Hakkında

Temel yapı taşları tecrübe, güven ve kalite olan Siltaş Yapı, iş dünyasındaki 40 yıllık köklü geçmişinde biriktirdiği tecrübe ve güvenin ışığında, 2011 yılından itibaren inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. İnsan odaklı ve kente değer katan yapılar inşa eden Siltaş Yapı, bugüne kadar ağırlıklı olarak Pendik, Kartal, Maltepe aksında iş merkezleri, Siltaş Nova Park, Siltaş Mavi Park, Siltaş Teras Park, Siltaş Safir Park ve Siltaş Flora Park gibi çok sayıda yeni nesil konut projelerini hayata geçirdi. Şimdi ise İstanbul’un hızla değerlenen bölgelerinden Pendik’in sahil şeridinde marinanın karşısında konumlanan yeni projesi “adalara karşı, bulutlara komşu” Siltaş Marina’ya imza atıyor. 2020’ye kadar Siltaş Marina da dahil olmak üzere 3 yeni proje hayata geçirmeyi planlayan Siltaş Yapı, Siltaş Marina’nın ardından yeni projelerini Sancaktepe ve Kartal’da gerçekleştireceklerini açıkladı. İleri inşaat teknolojisi ile yüksek kalitede yenilikçi projeler üreten Siltaş Yapı, 3 yeni proje ile 7 yıllık yatırımı 2 yılda gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Web Sitesi ve Sosyal Medya Hesapları                                             Sosyal Medya için Hashtag

siltasyapi.com.tr                                                                                   @siltasyapi

siltasmarina.com                                                                                  #siltasyapi

facebook.com/siltasyapi                                                                                   #siltasmarina

instagram.com/siltasyapi

twitter.com/siltasyapi