Türkiye’nin dört gözle beklediği 24 Haziran seçimlerini geride bıraktık. Türk halkı istikrarın devamı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha seçti. Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin ilk başkanı Erdoğan oldu. Seçim öncesi piyasalarda durgunluk ve tedirginlik vardı.


Hiç kimse sonucu tam kestiremiyor, piyasalardaki kötü hareketlilik halkı endişelendiriyordu. Gayrimenkul sektörünün ileri gelenleri de net bir şey söylemiyordu. Fakat 24 Haziran ile birlikte ilk defa seçilen başkan ve ilk defa uygulanan ittifak sistemi ile hem Recep Tayyip Erdoğan hem de Ak Parti ve MHP seçimin kazanını oldu.

 

24 Haziran sonrasında ise tekrar hayatın başladığı Türkiye’de halk çıkan sonuçtan çok memnun kaldı. Seçimde salt çoğunluğu alarak dünyaya da ders veren Recep Tayyip Erdoğan, “Pazartesi günü itibari ile çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Seçim vaatlerimizi uygulamaya başlayacağız” dedi.

 

Seçim öncesi gayrimenkul sektörü hakkında fikirlerini beyan eden PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, “Seçime kadar piyasalarda durgunluk yaşanabileceğini söylemiştik. Her seçim öncesi dövizdeki hareketlilik ve Batı’nın yapmış olduğu algı operasyonları yine tutmadı. Yabancı yatırımcıya belgelerle ve grafiklerle Türkiye’deki durumları sergiledik. Gayrimenkul sektörüne yatırım yapmaları gerektiğini, kar sağlayacaklarını belirttik. Görüyoruz ki birçok gayrimenkul şirketi bunları uygulamış. TÜİK verileri son 1 ayda yoğun satışın yapıldığını açıkladı” dedi.

 

Seçim sonrası ise yerli ve yabancı konut satışlarının daha artacaklarını tahmin eden Boz, “Cumhurbaşkanı ve hükümetin aynı şekilde devam etmesi ile piyasalardaki tedirginlik ortadan kaldıracaktır. Kabine kurulmasıyla birlikte ekonomi de rayına oturacak, konut fiyatları düşecektir” dedi. Hükümetin projelerinin de devam etmesinden memnun kaldıklarını belirten Boz, tahminleri ve yapmış oldukları araştırmalar doğrultusunda her ayın bir önceki aya göre daha da iyi şekil alacağını belirtti.

 

PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz “Yeni sistemimizi ile birlikte yatırım ortamının da oluşacağına inanıyoruz. Böylelikle yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul sektörünü harekete geçirecektir. Devam eden projelerin en iyi şekilde tamamlanması ve Türkiye’nin büyümesi açısından istikrar önem taşıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 2023 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ve güven ile ilerlemektedir. Seçim sonuçlarının tüm Türk halkına hayırlı, uğurlu olmasını dilerim” dedi.