Son yıllarda talan edilen  Trakya Bölgesi Köylünün, çiftçinin tarlası elinden alınıp, etrafı çitle çevrilip tarım dışı bırakıldı. Ekilip biçilmiyor, bekletilerek değer kazanılması için yıllarca bir proje geçer diye bekleniyor.


İstanbul  da tapulu arsa satıyoruz diyerek Silivri, Çatalca, Arnavutköy bölgesinde ne kadar tarım arazisi varsa hepsi rant için talan ediliyor. Arsa simsarları köylünün elindeki tarım arazilerini yok pahasına satın alınıp, değerinin üç dört katı fiyatına pazarlama çalışmaları yapılıyor ve satılıyor. Normalde bu arazilerin niteliği tarla olup, arsa olarak söylenip vatandaş kandırılıyor.Ayrıca vatandaş tarladan hisse payı aldığı satıcı firma tarafından açık bir şekilde bilgilendirilmiyor yanıltılıyor, alıcı müstakil arsa aldığını zannediyor. Çeşitli emlak pazarlama firmaları kendine göre imar uygulaması yaptık biz buraları parselledik terkleri yapıldı uygun fiyatlı satıyoruz diyerek vatandaşı yanlış bilgilendirerek  binlerce dönüm tarım arazileri Rant zenginlerinin yatırım alanı oluyor .

Bu Rantı Uygulamaya Kimler İzin veriyor.


Çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurumun bu konuda bilgisinin var mı yok mu bilmiyorum ama bu konuya biran önce el atarsa çok iyi olacak yoksa binlerce dönüm tarım arazileri 50 yıl sonrasına dahi imara açılmayacak yerler etrafı çitle çevrili çekilde bekleyecek.

Tarım Arazilerini Köylünün Elinden Uygun Fiyata Alanlar Kimler


İstanbul bitti şimdi istanbul iline yakın Tekirdağ , Kırklareli ,Edirne illerinde başladı bu bölgelerdeki tarım arazileride rant için heba edilmesin tarım arazileri bu gidişle yok olup gidecek ve ekilecek biçilecek yer kalmayacak daha sonra yurt dışından ithal edeceğiz tarım ürünlerini.