İstanbul Zeytinburnu’nda yükselen lüks gayrimenkul projesi Yedi Mavi’nin prestijine sadık kalan çizgisi ve doğadan ilham alınan tasarım detaylarıyla biçimlenen Yedi Mavi Satış Ofisi tamamlandı. İç mekan ve cephe tasarımı RSG İç Mimarlık imzası taşıyan Yedi Mavi Satış Ofisi, modern çizgilerle biçimlenmiş, samimi bir atmosferde mavinin doğadaki yedi tonunu yansıtıyor.

Markalı konutlar, ofis projeleri, turizm işletmeleri, sosyal mekanlar ve sağlık yapıları gibi birçok farklı alanda iç mimari ve uygulama projelerine imza atan İç Mimar R. Semih Güven ve İç Mimar Didem Güven ortaklığındaki RSG İç Mimarlık tarafından, İstanbul Zeytinburnu’nda yer alan ve bünyesinde konut, ofis, etkinlik merkezi, açık hava alışveriş merkezi, restoran ve kafelerin bulunduğu Yedi Mavi Evleri projesi kapsamında tasarlanan Yedi Mavi Satış Ofisi, proje kimliğine sadık kalan detayları ve mavinin doğadaki yedi tonundan yola çıkılarak kurgulanan iç mekanlarıyla farklı ve modern bir tasarım kurgusuna sahip...

Yapının denizden ilham alınarak tasarlanan cephesinde yerden tavana uzanan cam kabuk ile iç mekanların doğal ışıktan maksimum seviyede faydalanması ve İstanbul siluetine bakan geniş gözlem alanının verdiği ferahlığın satış ofisi atmosferine taşınması amaçlanmış. Cam kabuk üzerinde konumlandırılan organik formdaki akrilik strüktür ile de denizin ilham veren hissinden yola çıkılarak dalga formuna atıfta bulunulmuş.

Satış ofisi içerisinde yer alan resepsiyon, bekleme alanları, satış, finans ve yönetim birimleriyle çocuk oyun alanları müşterilere verilen seçkin ve özel hizmet göz önünde bulundurularak elit ve samimi bir anlayışla tasarlanmış. İç mekan bölümlerinin fonksiyonel bir plan üzerinde rahat akış sağlanacak şekilde birbirine bağlandığı kurguda üst sınıf malzemeler ve mobilyalar tercih edilmiş. Geniş bir perspektif sunan iç mekanda resepsiyon bölümü, Yedi Mavi kimliğini yansıtan tasarımıyla satış ofisinin girişinde konumlandırılmış. Satış ofisinin merkezinde, resepsiyonun arka bölümünde, çevresinde sirkülasyona imkan verecek şekilde konumlandırılan proje maket alanının ise satış ofisinin her alanından rahatlıkla görülebilmesi amaçlanmış.

Tasarımıyla ofis çalışanlarını ve müşterileri şiirsel bir bütünlükte bir araya getiren Yedi Mavi Satış Ofisi’nin bekleme alanlarında ise yine mavinin yedi tonunun hakim olduğu mobilya ve aksesuarlar kullanılarak bütüncül ve sofistike bir tasarım elde edilmiş. Şeffaflık ve mahremiyet kavramlarını dengeleyen bir tasarım anlayışıyla çalışılan satış alanları ise cam bölücülerle ana mekandan ayrılmış.