Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerilim, Rusların Türkiye'de yaptığı gayrimenkul yatırımına engel olmadı.


Ruslar, Antalya başta olmak üzere Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan 1A Plus Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Sevimli, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizin, birçok sektörü negatif etkilemesine rağmen Rusların ilgi odağı ve yabancı yatırımcıların gözdesi gayrimenkul sektöründe durumun farklı olduğunu söyledi.

YÜZDE 35 ARALIĞINDAKİ KONUT ADETİ RUSLARIN OLDU


Sevimli, Rus vatandaşlarının gayrimenkul alım tercihini en yoğun Antalya'dan yana kullandıklarını dile getirerek, "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri ile yaptığımız değerlendirmede, 2013-2015 yıllarında Türkiye'de en fazla yabancı konut satışının yapıldığı ilin Antalya olduğunu gördük. 2015 yılında Antalya'da yabancı konut alımı sayısı 6 bin 112 civarındayken bu sayının yüzde 30-35 aralığındaki konut adedi Rus vatandaşlarına satıldı" dedi.

Rusların, yılın 10 ayında Antalya'dan 1.886 konut satın aldığını vurgulayan Sevimli, Antalya'nın turizm, gayrimenkul ve inşaat üzerine ülkenin başta gelen şehirlerinden olduğunu, bu nedenle yabancı yatırımcıların aldığı gayrimenkullerin sürekli prim yaptığını aktardı.

"ANTALYA'YA YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEKLER"


Sevimli, iki ülke arasında yaşanan gerginlikten gayrimenkul sektörünün etkilenmediğinin altını çizdi. Rusların Türkiye ilgisinin devam ettiğine dikkati çeken Sevimli, "Yaşanan olumsuz süreçte konutlarını satarak geri dönmeyi planlayan Rus vatandaşları yok denecek kadar az. Antalya'da yerleşik Ruslar, burada yaşadıkları için son derece mutlular ve Antalya'ya yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtiyorlar" diye konuştu.

Sevimli, Rusya'daki Türkiye'ye tur paketi satış yasağına rağmen Rus halkının Antalya'dan vazgeçmediğini ve kendi imkanlarıyla bir şekilde şehre tatil için gelmeye devam ettiğini anlatarak, "Bir süre sonra konunun yumuşayacağına ve daha çok Rus vatandaşının adeta aşık olduğu Antalya’ya rahatlıkla geleceğine inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.