Salda Gölü çevresine yapılacak Millet Bahçesi’nin gölün doğal güzelliklerine zarar vereceğine dair son günlerde sosyal medyada gündem oluşturan iddialara ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Millet Bahçesi projemizle Salda Gölü’nün doğal güzelliğini koruyacağız, çevresinde herhangi bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Burada tek bir çivi dahi çakılmaması için bu projeyi gerçekleştiriyoruz” dedi.





Dünyada sadece bir benzeri bulunan ve Türkiye’nin Maldivler’i olarak nitelendirilen Salda Gölü ile ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Bakan Kurum, göl ve çevresinin 1989’da “1. ve 2. Derece Doğal Sit Alanı” olarak belirlendiğini anımsatarak “Salda Gölü’nün Özel Çevre Koruma (ÖÇK) alanı ilan edilmesiyle korunan alan 4 bin 400 hektar iken, gölün tüm çevresini de kapsayacak şekilde 29 bin 500 hektara çıkartıldı.





Burada doğal sit alanları aynen geçerliliğini koruyor, eski sit durumu 5 bin 898 hektar iken yeni durumda 8 bin 474 hektar olacak. Salda Gölü etrafındaki doğal dokuya zarar verilmemesi için kıyı şeridinin kullanım alanını 500-600 metre kadar geriye çektik. Kıyı şeridini bir santimetrekare dahi istisna olmayacak şekilde koruma alanı ilan ettik.” şeklinde konuştu.