Antalya'nın köklü inşaat şirketlerinden Samut İnşaat'ın, Kepez okullar bölgesinde yapımını tamamladığı okul projesi, yeni eğitim sezonuna tam teşekküllü hazır hale getirildi. 50 derslik ve 1200 öğrenci kapasiteli okul, otoriteden tam not aldı.






Şehrin en önemli eğitim noktası olan ve okullar bölgesi olarak adlandırılan konumda Samut İnşaat tarafından tamamlanan okul projesi, 9000 m2 kapalı ve 4000 m2 kullanılabilir açık park alanı olmak üzere toplam 13.000 metrekarelik kapasiteye sahip. Eğitim sektörünün gözde yapılarından biri olmaya aday olan proje, bodrum katıyla birlikte toplam 5 katlı yapı olarak inşaa edildi.





Teknoloji ve modernizm alanında en çağdaş ilkeler ile donatılan okul 50 dersliğin yanı sıra, kapalı spor salonu, tiyatro salonu ve konferans salonu gibi sosyal bölümlere de sahip durumda.
Samut İnşaat'ın büyük özveriyle tamamladığı okul projesi, barındırdığı kapasite birimlerinin yanı sıra olası deprem konusunda da büyük bir güvene sahip durumda. Sağlam temeller üzerine kurulu olan okulun temel çalışmalarında kullanılan c35 beton sistemi, olası depreme karşı sağlam bir şekilde inşaa edildi.





Lokasyon açısından da özellikle okullar bölgesinde yer alması açısından büyük rağbet gören proje, Konyaaltı ve Lara gibi bölgelere sadece 7-8 dakika ulaşım mesafesinde yer alıyor.
Tamamlanan ve eğitime hazır hale getirilen proje, veliler ve ziyaretçiler tarafından büyük beğeni toplarken, projeyi ziyaret eden üst düzey yetkililerden de tam not almayı başardı.