İnşaat ve gayrimenkul sektöründe kötü örnek projelere bir yenisi daha eklendi. Bolu iline bağlı Mudurnu ilçesinde hayata geçirilmek istenen bir proje inşaa eden firmanın iflası ile son buldu. Mahkemeden iflas kararı çıkan şirket projeyi yarım bıraktı. Şirket şimdi itiraza hazırlanıyor.






Konuyla ilgili edinilen bilgiye göre, Sarot Grubu olarak bilinen şirket özellikle termal otel ve devremülk projeleri ile adını duyurdu. Şirketin son projesi ise Bolu Mudurnu'da inşaa edilen ve yarım kalan Burj Al Babas projesi oldu. Mahkeme tarafından verilen iflas kararı sonrası yatırımcısını kara kara düşündüren proje yarım kaldı. şirketin Bolu belediyesi ile alt yapı hizmetlerine ilişkin anlaşmaları da bulunuyor. Sarot Grubu bölgede yaptığı yatırımlar dışında Belediye ile alt yapı hizmetleri konusunda 2018 yılı başında 26 milyon lirayı aşan bir anlaşma imzalamıştı.

Gelinen son durumda şirket iflas bayrağını çekerek işleri yarıda bıraktı ve inşaatlar tamamen durdu. 

Burj Al Babas projesi toplam 750 dönüm arazi üzerinde içinde AVM, cami ve diğer sosyal donatı alanı bulunan 732 villa olarak tasarlandı. Termal işlerinde tanınan şirket projenin yarısından fazlasını bitirirken iflas etti.  Şu ana kadar 587 villanın yapıldığı dev projenin inşaatı tamamen durmuş durumda. İstanbul 3’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuru yapan Sarot Grup hakkında mahkeme iflas kararı vermesiyle şirketin ve projenin sonu gelmiş oldu.

Yaşanan sürece ilişkin açıklamada bulunan Sarot Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Yerdelen mahkemenin kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Emin, “2011’de satın aldığımız arazinin imarı için belediyeye müracaat ettik. Proje için ‘kamu yararı vardır’ yazısı aldık. Körfez ülkelerine sattığımız villalar için 7.5 milyon dolara yakın alacağımızı tahsil edemedik. Satışlar durunca 6’ncı ayda konkordato ilan etme kararı aldık ve mahkemeye başvurduk. Mahkeme iflas kararı verdi. Bu yanlış bir karardı. Projenin değeri 200 milyon dolar. İflas kararına itiraz edeceğiz. İçeride daha satılmayan 250 villamız var. AVM, otel duruyor. Sadece 100 villa satsak bu projeyi ve borcumuzu bitiririz. Bu krizi 4-5 ayda atlatacağımızı düşünüyoruz. 2019’da burayı kısmi olarak faaliyete açmayı düşünüyoruz.” diye konuştu.