17. MÜSİAD EXPO Fuarı Projeler Vadisi kapsamında tanıtımı yapılan GABORAS A.Ş. Tapu işlemlerinde yeni bir dönemi müjdeledi. Mayıs ayında kurulan GABORAS A.Ş., Türkiye Merkezli Dünyanın En Büyük Gayrimenkul Kıymetler Borsası’nın kurulmasına da öncülük ediyor. Sektörün borsalaşmasıyla birlikte vatandaşlar sahip oldukları gayrimenkullere ilişkin tüm bilgilere elektronik ortamda tek tuşla, en hızlı ve en güvenilir şekilde erişebilecek.

17. MÜSİAD EXPO Fuarı’nın gözde projelerinden GABORAS hakkında bilgi veren MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörlerinden biri olan ve 2023 yılı hedeflerine ulaşılması noktasında hayati önem teşkil eden gayrimenkul sektörünün sürdürülebilir başarı elde etmesinin, ülkemiz için büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.Kaan: “Gayrimenkul sektörü, %16’lık oranı ile Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda yer almaktadır

30 Mayıs 2018 tarihinde kurulan Gayrimenkul Kıymetleri Borsası AŞ. (GABORAS), gayrimenkul sektöründeki büyümenin devam etmesi ve verilerin şeffaf, güvenilir, elektronik ve hızlı tek bir ortak platformda toparlanması anlamını taşıyor. GABORAS projesi kapsamında, bugün için gelinen aşamada İslam İş Birliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) üyesi 57 ülke ile MÜSİAD’ın faaliyette olduğu 74 ülkede, Türkiye merkezli Dünyanın En Büyük Gayrimenkul Kıymetler Borsası kurulması için çalışmalar başlatıldı” dedi.

Altun: “Yabancı yatırımcı için güven ortamı oluşturacak,

yerli sermayeyi küresel oyuncu yapacağız”

Yeni yapılanmayı, Gayrimenkul Sermayesinin Geri Kazanım Projesi olarak yorumlayanGABORAS Genel Müdürü İshak Kurtuluş Altun: “GABORAS’ın kurulmasındaki ana gaye; Türkiye Varlık Fonu’nun kuruluş amaçlarına paralel olarak, ülkemizi gayrimenkul alanında ulusal ve uluslararası düzeyde odak noktası haline getirmek. Birçok yabancı yatımcının ihtiyacı olan güven ortamını GABORAS sayesinde tesis edeceğiz. Bu minvalde, sermaye piyasalarında büyüme ve derinleşmeyi, İslami finansman varlıklarının kullanımında artışı, büyük projelere bütçe dışı kaynak oluşturmayı ve yerli şirketlerin proje ve sermaye bazında desteklenerek küresel oyuncu konuma geçmelerini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Sektöründe bir ilk olan GABORAS, Gayrimenkul’ün geri kazanımını 4 temel aşamada ele alıyor:

Varlık Yönetim Sistemi: Gaboras, tapularınızı ve/veya tapu üzerinden tesis edilmiş haklarınızı (ipotek, teminat..) varlık olarak niteler ve kabul eder. Sistem sayesinde tüm varlıklarınızı kolayca tek bir sistem üzerinden izleyebilir, yönetebilirsiniz. Tek ya da binlerce tapu aynı elektronik altyapı üzerinden izlenebilir.

Varlık Takibi Sistemi: Büyük veri destekli statik ve dinamik veri akışıyla çalışan “Varlık Takip Sistemi” üzerinden sisteme kaydı yapılmış varlıklar hakkında 7/24 bilgi alınabiliyor. Varlık sahipleri birçok bilgiye çoklu dil desteğiyle erişebiliyor.

Güvenli İşlem Platformu: Kurulacak Gayrimenkul Kıymetler Borsası’nda GABORAS üzerinden satın alma, kiralama, ipotek tahsis etme, teminat verme, hasılat paylaşımı, kat karşılığı ve parselasyon gibi tüm işlemleri gerçekleştirmek mümkün.

Konumsal İşlem: Sistem üzerinden alan (m2) ve konum odaklı işlemler yapılabilecek.

Detaylı Bilgi İçin: https://gaboras.com.tr