Tasarımlarıyla geleceğin çalışma kültürüne yön veren Bürotime, 2016 yılından beri entelektüel oturumlarıyla ses getiren ve özgün konseptiyle fark yaratan mimarlık buluşması MIMARSIV Selection kapsamında düzenlenen ArchIST Awards for Interior Design yarışmasının sergi sponsorluğunu üstlendi.





Mimar, iç mimar, tasarımcı, akademisyen ve öğrencileri seçkin malzeme markalarıyla buluşturan MIMARSIV Selection, bu yıl İstanbul Swissotel Fuji Salonu’nda sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirdi. MIMARSIV Selection kapsamında ikincisi düzenlenen ArchIST Awards for Interior Design yarışmasının sergi sponsorluğunu üstlenen Bürotime, “Tasarımda Denge Bütünlüğü” konseptiyle ziyaretçileriyle buluştu.





MIMARSIV Selection 2019, 4. kez, keyifli ve benzersiz atmosferi ile mimar, iç mimar, tasarımcı, öğrenci, akademisyen ve yatırımcıları mimari malzeme markaları ile bir araya getirdi. 21-22 Mart tarihleri arasında Swissotel’de gerçekleşen özgün mimarlık buluşması MIMARSIV Selection’da mimarlar ve farklı disiplinlerin uzmanlarından 30 konuşmacının özenle hazırladığı 9 sahne sohbeti ile entelektüel oturumlar yer aldı.





MIMARSIV Selection kapsamında düzenlenen profesyonel iç mimarlık yarışması ArchIST 2019’a ulusal ve uluslararası düzeyde büyük işlere imza atmış 105 proje başvurdu. Kısa listeye kalan 29 mimarlık ofisinin 45 projesi iki gün boyunca etkinlik alanında sergilendi. ArchIST kapsamında altı farklı kategoride yarışan projelerin kazananları 22 Mart Cuma günü düzenlenen gala gecesinde açıklandı. Çalışma Alanı kategorisinde Jeyan Ülkü Mimarlık’ın Luxottica Group HQ İzmir projesi ödül alırken, projenin hareketli mobilyalarında Bürotime ürünlerinin de tercih edilmiş olması beğeni topladı.





Projelerin Özgün Olması İçin Sınırlandırılmamalı





ArchIST 2019’un manifestosunu kaleme alan iç mimar ve tasarımcı Atilla Kuzu oturum sırasında mimaride kalıplardan sıyrılmayı yeniden vurguladı. Sınırlandırma ve belli koşullandırmalardan özerk olmayı, cevizin dış kabuğunu kırmaya benzeten Kuzu, fazla kuvvet uygulamanın ise; kabuğun içindeki öze zarar vereceğinin altını çizerek özgün projenin ortaya çıkmasının son ölçütünü, denge olarak belirtti.





Bürotime, “Kabuğuna Sığmayanlar” manifestosu ile paralel oluşturduğu “Tasarımda Denge Bütünlüğü” konsepti ile sektör profesyonelleri tarafından büyük ilgi gördü. MIMARSIV Selection Bürotime standında sergilenen, Atilla Kuzu’nun Bürotime için tasarladığı Belluga’nın tasarımındaki simetrik denge yorumu iç mimarlar ve ziyaretçiler tarafından oldukça beğenildi.





“Dört temel ilke: Bütünlük, Farklılık, Vurgu ve Denge”





Bürotime Tasarım Ekip Lideri Utkan Kızıltuğ, Tasarımda Denge Bütünlüğü konseptiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bir tasarımı oluşturan dört temel ilke; bütünlük, farklılık, vurgu ve dengedir. Konseptimizi üzerine kurduğumuz ilke olan denge; öncelikle görselliğin bir tasarımın geneline nasıl yansıtılacağını belirler. Bir projede denge varsa, biliriz ki o tasarım en başta kendisiyle barışıktır. Denge önce tasarımın kendisinde, sonra konumlanacağı diğer ürünlerde, çevrede gözetilir. Bürotime ürünlerinde teknolojiyi harmanlarken, insanların içini ısıtacak uyumu koruyacak dengeyi gözetmek nihai hedefimiz.”





ArchIST 2019 Kısa Liste, Nisan Ayı Boyunca Bürotime Altunizade Genel Müdürlük Binası’nda Sergilenecek





ArchIST 2019’da kısa listeye kalan projeler Nisan - Mayıs ayı boyunca Bürotime Altunizade Genel Müdürlük Showroom'unda ziyaretçilere açık olacak. Sergi süresi boyunca sektör profesyonelleri ve öğrencilerin katılacağı oturumları ve program içeriğini burotime.comüzerinden takip edebilirsiniz.